ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Oikonomou
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Έντονη αντίδραση της κυβέρνησης στη συνέντευξη του προέδρου του Σύριζα

Την αντίδραση της κυβέρνηση προκάλεσε η συνέντευξη του υ προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στο Βήμα της Κυριακής. Η ανακοίνωση του Γ. Οικονόμου.

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στο Βήμα της Κυριακής. Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υπογραμμίζει δηκτικά ότι ο «κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι υπολείπεται των περιστάσεων και των διεθνών δεδομένων του 21ου αιώνα».

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Οικονόμου:

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες βίωσαν με τραγικό τρόπο, στη ζωή και την τσέπη τους, τις συνέπειες των αφελών και ανεύθυνων πολιτικών του κ. Τσίπρα. Όταν κυβέρνησε, έφερε, με τους πολιτικούς του παραλογισμούς, την πατρίδα στο χείλος του γκρεμού και χρέωσε τους Έλληνες με 100 δισ. ευρώ. Αντίθετα, η Κυβέρνησή μας χειρίζεται, επί τρία σχεδόν χρόνια, αλλεπάλληλες εξωγενείς και διεθνείς κρίσεις, στις οποίες απαντά με πράξεις και γνώμονα τόσο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της κοινωνίας, όσο και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Στο τέλος της τετραετίας, με αυτά τα δεδομένα, οι πολίτες θα συγκρίνουν και θα αποφασίσουν.

Κατά τα άλλα, στη συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”, ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι υπολείπεται των περιστάσεων και των διεθνών δεδομένων του 21ου αιώνα. Δικαιολογεί -έντεχνα και απερίσκεπτα για τα εθνικά μας συμφέροντα- τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Δεν κατανοεί ότι η Ελλάδα είναι η Δύση, είναι η καρδιά του δυτικού πολιτισμού, το ιστορικό όριο ανάμεσα στο δεσποτισμό και τη Δημοκρατία. Φτάνει στο σημείο να αποκαλέσει «φιέστα» την ενίσχυση της Ελλάδας με το εξοπλιστικό πρόγραμμα, ως συνέχεια της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ ότι η άμυνα της πατρίδας δεν είναι αυτοσκοπός. Μέσα στο πλέον επιβαρυμένο διεθνές περιβάλλον μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι προτάσεις του (χωρίς κοστολόγηση και πάλι) θα ξαναφέρουν την κοινωνία στην εποχή των μνημονίων, ώστε να ξαναβρεί το χαμένο του πολιτικό ρόλο. Το απόγειο της πολιτικής του παραφροσύνης είναι το αίτημα για εκλογές μέσα σε μια ιστορική συγκυρία που επιβάλλεται η σταθερότητα και η ασφάλεια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Επικεντρωνόμαστε στα κοινωνικά προβλήματα, όχι στο παρελθόν

Ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον Real FM, σχολίασε πως η ανάρτησή του συγκρίνει ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή κυβέρνηση και απαντά στην κριτική της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η οικονομία επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Η Έλενα Ακρίτα εκφράζει συλλογική αντίδραση στην κυβέρνηση

Η Έλενα Ακρίτα χαρακτήρισε τις 119 ψήφους στήριξης στην υποψηφιότητά της ως συλλογική αντίδραση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως δεν αποτελούν ήττα και εκφράζουν αντίθεση στις παρεμβάσεις της στη λειτουργία της Βουλής.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Έτοιμοι για τη μάχη και για διακυβέρνηση την επόμενη μέρα

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται όχι μόνο για μάχη αλλά και για διακυβέρνηση, ασκώντας σκληρή κριτική στη ΝΔ και χαρακτηρίζοντας την επταετία της ως χαμένη ευκαιρία για τη χώρα και την κοινωνία.
Όλγα Γεροβασίλη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε από ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροεδρία Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε με επιστολή της την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση της ε’ αντιπροέδρου της Βουλής. Πλέον θα ασκεί τα καθήκοντά της ως ανεξάρτητη βουλευτής Άρτας.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Δίνετε 13 δισ. για να αποπληρώσετε φθηνό χρέος»

Ο Νίκος Παππάς, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αμφισβητεί την οικονομική λογική της πρόωρης αποπληρωμής χρέους 13 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση, τονίζοντας το χαμηλό κόστος των παλαιών δανείων έναντι υψηλότερων επιτοκίων σήμερα.