ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Μαξίμου: Θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Διευκρινιστική ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου μετά τη «διαρροή» από το υπ. Άμυνας περί παγώματος των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

Κανονικά, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει η χώρα μας τις συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η ελληνική κυβέρνηση δεν έθεσε ποτέ θέμα «παγώματος» των ΜΟΕ με τη γειτονική χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, είχαν υπάρξει διαρροές οι οποίες ήθελαν το υπουργείο Άμυνας να «παγώνει» μέχρι νεωτέρας κάθε διάλογο σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Οι πηγές αυτές υποστήριζαν ότι πρόκειται για κυβερνητική απόφαση που υλοποιείται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, και πάρθηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την στρατιωτική ένταση που προκαλείται από κύκλους της Άγκυρας και από την πίεση που προκαλείται από τις μεταναστευτικές ροές.

Για πρωτοφανή ανευθυνότητα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πρωτοφανή ανευθυνότητα» καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, σε σχέση με τη διαρροή περί παγώματος των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

«Παραμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, και λίγες ώρες αργότερα, από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. «Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης», συμπεραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως «τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με την Τουρκία με εκβιαστικούς όρους 

Η Ελλάδα επιμένει στην τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, ενώ η Τουρκία λειτουργεί όπως ως ο ταραξίας ή ο ταραχοποιός ή ο νταής της περιοχής, τόνισε ο υπ. Άμυνας.