ΓΔ: 2053.82 0.90% Τζίρος: 157.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:43:39
Mitsotakis-Kyriakos
Φωτο: Γραφείο Πρωθυπουργού, ΑΠΕ

Κυρ. Μητσοτάκης: Το βιολί του Καβάκου να ακουστεί πιο δυνατά από τις βόμβες

«Εδώ υπάρχει αμυνόμενος και είναι η Ουκρανία, υπάρχει επιτιθέμενος και είναι η Ρωσία. Και εύχομαι και ελπίζω σήμερα το βιολί του Λεωνίδα να ακουστεί πιο δυνατά από τις βόμβες της Ρωσίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Λεωνίδα Καβάκο και τους μουσικούς συνεργάτες του για την πολύ ευγενική τους προσφορά να διοργανώσουν αυτήν την συναυλία τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ανέγερση του μαιευτηρίου το οποίο βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στο Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσει συναυλία για την Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος έχει το θάρρος της γνώμης του και πράγματι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν χωρούν ούτε ίσες αποστάσεις ούτε γενικόλογες τοποθετήσεις ότι δήθεν είμαστε με την ειρήνη. Εδώ υπάρχει αμυνόμενος και είναι η Ουκρανία, υπάρχει επιτιθέμενος και είναι η Ρωσία. Και εύχομαι και ελπίζω σήμερα το βιολί του Λεωνίδα να ακουστεί πιο δυνατά από τις βόμβες της Ρωσίας και το μήνυμά του να φτάσει και να δώσει μία ένεση στήριξης στη μαρτυρική Μαριούπολη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία επιτρέπει σε εταιρείες να διαθέτουν αντιαεροπορικά

Η ουκρανική κυβέρνηση επέτρεψε σε εταιρείες ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και μεταφορών να προμηθεύονται εξοπλισμό αντιαεροπορικής άμυνας ώστε να προστατεύουν καλύτερα κρίσιμες υποδομές από ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Μερτς-Ζελένσκι: Έμφαση στη μάχη κατά της διαφθοράς

Ο καγκελάριος Μερτς ζήτησε από τον Ζελένσκι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την πάταξη της διαφθοράς, ενώ συμφώνησαν στη συνέχιση της συνεργασίας για την ειρήνη και στην αύξηση πίεσης στη Μόσχα για διαπραγματεύσεις.
Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία επιβάλλει κυρώσεις στον Μίντιτς για σκάνδαλο διαφθοράς

Η ουκρανική προεδρία επέβαλε κυρώσεις στον Τιμούρ Μίντιτς για υπεξαίρεση 100 εκατ. δολαρίων από τον ενεργειακό τομέα. Υπουργοί παραιτούνται εν μέσω του σκανδάλου, ενώ αύριο ψηφίζεται η αποπομπή τους.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Καμία ανοχή στη διαφθορά στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν επιχείρηση που αποκάλυψε διαφθορά στον ενεργειακό τομέα, ενώ ο Ζελένσκι δεσμεύτηκε για μηδενική ανοχή και καθαρή διοίκηση στον φορέα πυρηνικής ενέργειας.
Στρατιώτης Ουκρανίας στολή
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Έρευνα διαφθοράς στην Energoatom για εκτεταμένο κύκλωμα δωροδοκιών

Η ουκρανική υπηρεσία κατά της διαφθοράς ερευνά κύκλωμα δωροδοκιών στην κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom, που φέρεται να απαιτούσε προμήθειες έως 15% για πληρωμές και συμβάσεις.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι επισκέπτεται τη Σουηδία για εξοπλιστική συμφωνία σήμερα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέπτεται σήμερα τη Σουηδία για συμφωνία εξαγωγής όπλων. Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κρίστερσον στη Λινσέπινγκ και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου για την αμυντική συνεργασία.