ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:01:30
staikouras
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Χρ. Σταϊκούρας στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Επιπλέον ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει τη Μεγάλη Πέμπτη στην Ολομέλεια του IMFC καθώς και στην Υπουργική Σύνοδο της Διεθνούς Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης.

O υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, αυτή την εβδομάδα στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία πραγματοποιείται από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο υπουργός Οικονομικών θα λάβει μέρος αύριο, Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου, στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, της οποίας η Ελλάδα είναι τακτικό μέλος την τελευταία τριετία.

Στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της, κάτι που καθίσταται ακόμη πιο επίκαιρο λόγω της τρέχουσας κατάστασης.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει, τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, στην Ολομέλεια του IMFC (International Monetary and Financial Committee), καθώς και στην Υπουργική Σύνοδο της Διεθνούς Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF) που ως στόχο έχει τη διαμόρφωση των στρατηγικών κατευθύνσεων του Οργανισμού για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Η ισχυρή Περιφέρεια ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης

Ο Κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε στην Αλεξανδρούπολη τη σημασία της Αν. Μακεδονίας-Θράκης για την ανάπτυξη της χώρας, τονίζοντας τη μείωση ανεργίας, την ενίσχυση του ΔΠΘ και μέτρα στήριξης τοπικών κοινωνιών και επενδύσεων.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δράμα: Στο επίκεντρο σχολεία, χρηματοδοτήσεις και εκκλησιαστικά κειμήλια

Ο Κ. Πιερρακάκης επισκέφθηκε το δημαρχείο Δράμας και το 4ο Δημοτικό, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αναβάθμισης σχολικών υποδομών μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου». Αναφέρθηκε στην επιστροφή εκκλησιαστικών κειμηλίων από Βουλγαρία.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Το τελωνείο Καβάλας μεταφέρεται, ικανοποιούμε αίτημα πολιτών

Ο Υπουργός Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης επισκέφθηκε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς στην Καβάλα, και ανακοίνωσε τη μεταφορά του τελωνείου, αποθήκης και χώρων ελέγχου σε νέο σημείο.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

4 εκατ. ευρώ για οδική ασφάλεια στον δήμο Τρίπολης από τον Ν. Παπαθανάση

Εγκρίθηκε έργο 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε δημοτικούς δρόμους της Τρίπολης, στο πλαίσιο του ΕΠΑ 2021-2025, με εργασίες αποκατάστασης και νέα οδοστρώματα σε 26 χλμ., βελτιώνοντας κυκλοφορία και ασφάλεια.
Δάνειο και διαπραγμάτευση επιχειρηματιών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος οδικός χάρτης για «κόκκινα» δάνεια, τι αλλάζει για οφειλέτες και servicers

Η προστασία του οφειλέτη και η δημιουργία ενός πιο σαφούς πλαισίου λειτουργίας για τράπεζες, funds και servicers βρίσκονται στο επίκεντρο του νέου νομοσχεδίου, η δημόσιο διαβούλευση του οποίου ολοκληρώνεται την Πέμπτη.