ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδρά στο σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για το εργοστάσιο ΕΑΣ Υμηττού

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσίπρας δηλώνει ότι προωθείται μετεγκατάσταση του εργοστασίου σε Λαύριο ή Μάνδρα χωρίς επαρκή προετοιμασία.

Το θέμα της μετεγκατάστασης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) από τον Υμηττό φέρνει στο προσκήνιο με δήλωσή του ο Γιώργος Τσίπρας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο..

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Απριλίου 2021 η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.) Υμηττού και τη μεταστέγαση εννέα υπουργείων στον ίδιο χώρο.

Να σημειωθεί ότι επανειλημμένα η κυβέρνηση έχει εκφράσει τη βούλησή της να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία των ΕΑΣ στο χώρο που υπάρχει στο Λαύριο, καθώς παράγουν πολύ σημαντικό έργο. 

Αναλυτικά, ο Γ. Τσίπρας τονίζει όσον αφορά την μετεγκατάσταση των ΕΑΣ:

«Το σωματείο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ενημερώθηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών απαιτεί τη μεταφορά του εργοστασίου του Υμηττού στο Λαύριο ή στη Μάνδρα ως το τέλος του έτους και της Διοίκησης ως τα τέλη Αυγούστου! 

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή προετοιμασία στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου προκειμένου να συνεχιστεί εκεί απρόσκοπτα η παραγωγή του εργοστασίου του Υμηττού, καθώς δεν έγινε καμία ενέργεια για την κατασκευή νέου εργοστασίου, που θα υποδεχθεί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου πυρομαχικών του Υμηττού, βασική προϋπόθεση για την μετεγκατάσταση.

Η μετεγκατάσταση μετά από όλη την αδιαφορία και εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να ολοκληρωθεί στις προθεσμίες που θέτει το υπουργείο Οικονομικών. 

Αν πάψει να λειτουργεί το εργοστάσιο του Υμηττού στις ημερομηνίες που προστάζει το υπουργείο Οικονομικών θα υπάρξει πάγωμα επ’ αόριστον της παραγωγής, με κίνδυνο να κλείσει το εργοστάσιο και με σημαντικές συνέπειες για την ασφάλεια αμυντικού εφοδιασμού της χώρας, τη δημόσια αμυντική βιομηχανία και τους εργαζόμενους. Το δε υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραμένει απλός θεατής των παραπάνω εξελίξεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Να επιβάλει η κυβέρνηση έκτακτο φόρο στις τράπεζες

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι αδιάφορος απέναντι στις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα των δανείων και πρότεινε τη λήψη μέτρων όπως στην Ισπανία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται αλλά σύντομα θα κριθεί από τον λαό

Σε ανακοίνωση του με αφορμή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, το κόμμα αναφέρει ότι «εδώ και έναν μήνα ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή και χαρακτηρίζει δια του εκπροσώπου του μυθεύματα όλες τις αποκαλύψεις».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αφού ο πρωθυπουργός «μυρίζει» εκλογές ας τις προκηρύξει άμεσα

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «το αίτημα που έρχεται από την κοινωνία είναι ένα: δικαιοσύνη», «πολιτική αλλαγή για να υπάρξει δικαιοσύνη στην οικονομία, να μπει τέλος στην ασυδοσία των ισχυρών, να υπάρξει επαναφορά του κράτους δικαίου».
Oikonomou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί έως τις εκλογές με τοξικότητα και συκοφαντία

Χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις «μυθιστορήματα» λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βραχίονές του έχουν αποφασίσει να πορευτούν έως τις εκλογές με όπλα την τοξικότητα και τη συκοφαντία».