ΓΔ: 820.89 -0.27% Τζίρος: 11.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:23:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Petsas
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Νέα στήριξη των ΟΤΑ για το ενεργειακό κόστος προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας

Από τη Θεσσαλονίκη ο αν. υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα υπάρξει εκ νέου στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι δήμοι την εισαγόμενη αύξηση στο ενεργειακό κόστος.

Επιστολή προς τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους της χώρας θα αποστείλει το επόμενο διάστημα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με στόχο να προχωρήσει η Πολιτεία σε νέα οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το ενεργειακό κόστος.

Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο κ. Πέτσας, σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον δήμο Νεάπολης - Συκεών. «Στηρίξαμε το προηγούμενο διάστημα και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να ανταπεξέλθει και αυτή, όπως και όλοι μας, στο εισαγόμενο ενεργειακό κόστος που ανεβαίνει. Μετά τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις που είχαμε το τελευταίο διάστημα, θα προχωρήσουμε σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε νέα στήριξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Θα απευθύνω επιστολή σε όλους τους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας να αποτιμήσουν το επιπλέον κόστος που κλήθηκαν να καταβάλουν τους πρώτους τέσσερις μήνες αυτής της χρονιάς σε σχέση με το περσινό χρονικό διάστημα και θα έρθουμε με το υπουργείο Οικονομικών να καλύψουμε ένα σημαντικό μέρος του. Αυτό θα δώσει μια ανάσα στην Αυτοδιοίκηση να συνεχίσει να επιτελεί το ρόλο της, δηλαδή να προσφέρει τις υπηρεσίες της που έχουν ανάγκη και απαιτούν οι πολίτες», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Έργα 15 εκατ. ευρώ

O κ. Πέτσας, στις δηλώσεις που έγιναν στους δημοσιογράφους λίγο πριν από τη συνάντηση με τη διοίκηση του δήμου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Νεάπολης - Συκεών, αναφέρθηκε στα έργα που «τρέχουν» στην περιοχή, τα οποία, όπως είπε, «ενισχύουν το αναπτυξιακό αποτύπωμα» και η χρηματοδότηση τους «αγγίζει» τα 14 - 15 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης είπε πως «η προσπάθεια που κάνουμε ως δήμος και ευρύτερα ως Τοπική Αυτοδιοίκηση στη δημιουργική απασχόληση μέσα από τα ΚΔΑΠ και στα δημοτικά ιατρεία είναι η προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών και γενικά των οικογενειών που έχουν περισσότερες ανάγκες και περισσότερα προβλήματα».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει μεγάλη σημασία στον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης». Πρόσθεσε, ακόμη πως «σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε, με στόχο να μην αφήσουμε καμία πληγή αγιάτρευτη σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη τη στήριξη της Πολιτείας. Συνεχίζουμε σε μία πορεία ανάπτυξης και κυρίως αλληλεγγύης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγή του εκλογικού νόμου για τους ΟΤΑ προανήγγειλε ο Μ. Βορίδης

Ο υπ. Εσωτερικών κατά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, τόνισε ότι θα υπάρξει σειρά μεταρρυθμίσεων που θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
skertsos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει την ενεργειακή της αυτονομία

Σχετικά με την ακρίβεια που αποτελεί ένα διεθνές φαινόμενο, ο υπουργός σημείωσε πως η χώρα ακολουθεί μία πολιτική που ενισχύει την οικονομία, «ώστε να μπορούμε να στηρίζουμε στη συνέχεια τα εισοδήματα».