ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε εφαρμογή το τετραετές πλάνο προσλήψεων στο Δημόσιο

Το υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε τους φορείς του Δημοσίου να υποβάλλουν τις εκτιμήσεις τους για το ανθρώπινο δυναμικό που θα χρειαστεί να έχουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Τις εκτιμόμενες ανάγκες τους σε νέο προσωπικό για τα επόμενα τέσσερα χρόνια καλούνται να υποβάλουν οι φορείς του Δημοσίου προς το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, οι εποπτευόμενοι φορείς των υπουργείων και οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει έως τις 8 Μαρτίου να υποβάλουν στα οικεία υπουργεία τα σχέδια προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2023 - 2027.

Όπως προβλέπει η νομοθεσία, σε αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνονται οι εκτιμήσεις των αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού, το σύνολο των υφιστάμενων και των εκτιμώμενων κενών θέσεων προσωπικού, οι στρατηγικές προτεραιότητες του φορέα για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του και οι εκτιμώμενες ανάγκες σε προσωπικό ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα και οι τρόποι κάλυψης αυτών, μέσω μετατάξεων ή προσλήψεων.

Ακολούθως, από τις 9 έως τις 20 Μαρτίου το κάθε υπουργείο αφού θα έχει συλλέξει τα υποβληθέντα σχέδια, προβαίνει σε όποιες παρεμβάσεις κρίνονται απαραίτητες σε συνεργασία με τον φορέα υποβολής, (λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του, τις δημοσιονομικές συνθήκες και τις κείμενες διατάξεις) και στη συνέχεια τα προωθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Για τους ΟΤΑ συντάσσεται χωριστό πολυετές σχέδιο, το οποίο υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Το τελευταίο λαμβάνοντας υπόψη τον πολυετή προγραμματισμό κάθε φορέα, συντάσσει συγκεντρωτικό τετραετές σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων, το οποίο υποβάλλεται στο υπουργείο Οικονομικών και αξιολογείται ως προς τις δημοσιονομικές του επιπτώσεις, προκειμένου να ενσωματωθεί στο εκάστοτε Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται 17.942 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2023

Ο αριθμός των εκκρεμών προσλήψεων προηγούμενων ετών φτάνει τις 33.602, γεγονός που αποδίδεται στις χρονοβόρες διαδικασίες των σχετικών διαδικασιών. Ένα φαινόμενο που θα εξαλειφθεί από το 2023 σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται μπόνους στους παραγωγικούς υπαλλήλους του Δημοσίου

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι το πριμ παραγωγικότητας θα ισχύσει για υπαλλήλους που υπερβάλλουν εαυτόν, κυρίως σε υπηρεσίες με αυξημένο φόρτο εργασίας, για να γίνουν «ελκυστικότερες» και να μην τις εγκαταλείπουν οι υπάλληλοι μέσω μετατάξεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα κατανεμηθούν οι 16.521 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2024

Στην Υγεία θα κατευθυνθούν οι περισσότερες νέες προσλήψεις καθώς θα εγκριθούν άμεσα 6.500 θέσεις, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την ενίσχυση κλάδων για την προστασία των δασών.