ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Τουλάχιστον στο 50% η τηλεργασία στο Δημόσιο

Το ελάχιστο ποσοστό τηλεργασίας στις επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι το 50%, χωρίς να αυξάνει το ήδη υπαρκτό όριο ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τις ρυθμίσεις για την λειτουργία του Δημοσίου τομέα αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Το ελάχιστο ποσοστό τηλεργασίας στις επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι το 50%, χωρίς να αυξάνει το ήδη υπαρκτό όριο ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. «Από την πρώτη ημέρα η κυβέρνηση έθεσαν ως προτεραιότητα τη ανθρώπινη ζωή», τόνισε.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την λειτουργία του δημοσίου τομέα:

  •  Λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό.
  • Τηλεργασία στον μέγιστο δυνατό βαθμό και σε καμία περίπτωση λιγότερο από το 50%
  • Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν στις ευπαυθείς ομάδες, θα μείνουν σπίτι, είτε με τηλεργασία, είτε με άδεια.
  • Οι γονείς μπορούν να μείνουν σπίτι είτε με ωράριο μειωμένο κατά 25%, είτε με συνεννόηση, είτε με χρήση άδειας, ώστε ο ένας από τους δύο γονείς να είναι σπίτι με τα παιδιά του.

Αντίστοιχα μέτρα ισχύουν και για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν αυτοπρόσωπη παρουσία στην υπηρεσία, οφείλουν να συναλλάσονται με τους πολίτες, με ραντεβού, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Το κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων από την προσεχή Δευτέρα έως και τις 30 Νοεμβρίου συμπαρασύρει και τους δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά στους σταθμούς αυτούς, στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία θα ισχύσουν οι διευκολύνσεις της πρώτης καραντίνας. Δηλαδή μειωμένο ωράριο κατά 25% ή χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού. Ο ίδιος κάλεσε τους δημάρχους να απασχολήσουν το προσωπικό των δημοτικών δομών για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές, σε κοινωνικές υπηρεσίες όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ προανήγγειλε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, που θα δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να απασχολήσουν διοικητικό προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων περιορισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται 17.942 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2023

Ο αριθμός των εκκρεμών προσλήψεων προηγούμενων ετών φτάνει τις 33.602, γεγονός που αποδίδεται στις χρονοβόρες διαδικασίες των σχετικών διαδικασιών. Ένα φαινόμενο που θα εξαλειφθεί από το 2023 σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται μπόνους στους παραγωγικούς υπαλλήλους του Δημοσίου

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι το πριμ παραγωγικότητας θα ισχύσει για υπαλλήλους που υπερβάλλουν εαυτόν, κυρίως σε υπηρεσίες με αυξημένο φόρτο εργασίας, για να γίνουν «ελκυστικότερες» και να μην τις εγκαταλείπουν οι υπάλληλοι μέσω μετατάξεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα κατανεμηθούν οι 16.521 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2024

Στην Υγεία θα κατευθυνθούν οι περισσότερες νέες προσλήψεις καθώς θα εγκριθούν άμεσα 6.500 θέσεις, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την ενίσχυση κλάδων για την προστασία των δασών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εν όψει εκλογών τα δημοτολόγια περνούν στη ψηφιακή εποχή

Καταργούνται τα βοηθητικά βιβλία δημοτολογίου που μέχρι πρότινος ήταν υποχρεωμένος να τηρεί, σε έντυπη μορφή, ο εκάστοτε δήμος και καθιερώνεται η ψηφιοποίηση του δημοτολογίου, το οποίο εντάσσεται στο «Μητρώο Πολιτών» του υπουργείου Εσωτερικών.