ΓΔ: 916.79 0.15% Τζίρος: 17.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:11:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

Πολιτική θύελλα για το πρόγραμμα αγοράς μετοχών και τα μπόνους της ΔΕΗ

Με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας και επιθετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η διοίκηση της ΔΕΗ διευκρινίζει ότι όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση δεν διανέμονται μετοχές στα στελέχη.

Δεν έχει προχωρήσει σε διανομή δωρεάν μετοχών στα στελέχη της η ΔΕΗ λόγω της ενεργειακής κρίσης, όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της επιχείρησης που εκδόθηκε με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας και έντονες επικρίσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία» αναφέρει ότι μοιράστηκε bonus 1.856.000 μετοχών, αξίας 16 εκατ. ευρώ στα στελέχη της διοίκησης του Γ. Στάσση.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ επισημαίνει ότι το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών έχει εγκριθεί αλλά δεν έχουν γίνει διανομές στα στελέχη:

«Το πρόγραμμα Αγοράς και Διάθεσης Μετοχών ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ στις 4.06.2021, με εντολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να ξεκινήσει την επαναγορά μετοχών.

Ωστόσο, λόγω της Ενεργειακής Κρίσης, το δικαίωμα δεν έχει ασκηθεί ούτε πρόκειται όσο διαρκεί η κρίση.

Κατά συνέπεια, τα δημοσιεύματα για bonus 1.856.000 μετοχών στα στελέχη της ΔΕΗ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών της ΔΕΗ είχε ενεργοποιηθεί στις αρχές του έτους. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΔΕΗ στις 24 Φεβρουαρίου 2022 είχαν αγοραστεί 60.000 ίδιες μετοχές με μέση σταθμισμένη τιμή κτήσης 8,7935 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 527.610 ευρώ, αλλά όπως προκύπτει από τη νέα ανακοίνωση της επιχείρησης δεν έχει προχωρήσει στη διανομή τους τα στελέχη και δεν θα το κάνει όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το δημοσίευμα, σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «ο κ. Στάσσης  προφανώς δεν βγαίνει με 360.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 1.000 ευρώ τη μέρα (σε αντίθεση με τα 60.000 του προκατόχου του επί ΣΥΡΙΖΑ) και γι’ αυτό, όπως αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Δημοκρατία, αποφάσισε να δώσει επιπρόσθετο μπόνους στον εαυτό του και τα υπόλοιπα γαλάζια golden boys του κ. Μητσοτάκη, 1.856.000 μετοχές της ΔΕΗ, αξίας άνω των 16.000.000 ευρώ».

Συνεχίζοντας ανέφερε  ότι «αυτά, την ώρα που οι πολίτες δεν μπορούν όχι απλά να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά ούτε να αγοράσουν τα απαραίτητα για να βγάλουν το μήνα. Τώρα εξηγείται γιατί ο κ. Μητσοτάκης κόπτεται να ανέβει η μετοχή της ΔΕΗ ενώ πνίγονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Όπως επίσης και ποιοι ακριβώς είναι οι «τζαμπατζήδες» που κατήγγειλε ο κ. Οικονόμου. Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα:  Εάν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει να καλύπτει το πλιάτσικο του εκλεκτού του και δεν τον αποπέμψει, ακυρώνοντας φυσικά και το μπόνους, σημαίνει ότι ο κ. Στάσσης λειτουργεί απλά ως μπροστινός με δική του εντολή».

Μετά την ανακοίνωση της ΔΕΗ, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νέα ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η «απάντηση της Επιχείρησης για το σκάνδαλο των προκλητικών bonus 16 εκατ. ευρώ των golden boys του κ. Μητσοτάκη παραποιεί ανερυθρίαστα την αλήθεια».

Και προσθέτει: «Η αλήθεια είναι απλή: το πρόγραμμα των bonus έχει ενεργοποιηθεί από τις 2 Ιανουαρίου του 2022 και ο κ. Στάσσης και η παρέα του έχουν ήδη αποκτήσει 466.238 μετοχές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της Επιχείρησης στις 24 Φεβρουαρίου.

Το θέμα ωστόσο δεν είναι μόνο τα ψέματα της ΔΕΗ, αλλά και η χυδαία αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη που συνεχίζει να κρύβεται.

Ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει αδίστακτα τον εκλεκτό του, προκαλεί την κοινωνία και μετατρέπει τη ΔΕΗ σε κουμπάρα, την ώρα που οι λογαριασμοί ρεύματος διαλύουν τη χώρα.

Οι πολίτες ξέρουν ότι στους λογαριασμούς τους πληρώνουν τη ρήτρα Μητσοτάκη και το πλιάτσικο των φίλων του. Και σύντομα θα του στείλουν πίσω τον λογαριασμό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tsipras, SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση Αλ. Τσίπρα στον πρωθυπουργό για «golden boys» στη ΔΕΗ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει «τι σκοπεύει να πράξει για να ελεγχθούν καταγγελίες που φέρουν τη Διοίκηση της ΔΕΗ εμπλεκόμενη σε κερδοσκοπικά παιχνίδια χειραγώγησης της μετοχής της στο Χρηματιστήριο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συντονίζει το πλιάτσικο κατά των πολιτών στην ενέργεια

«Η Ελλάδα είναι αρνητική πρωταθλήτρια όλο τον Απρίλιο στην τιμή του ρεύματος στη χονδρεμπορική και το 99% των αυξήσεων περνά στους πολίτες», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.