ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
axtsioglou, bouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Αχτσιόγλου: Κυβέρνηση πολύ κατώτερη των αναγκών της κοινωνίας

Επισήμανε, ότι «η κοινωνική δυσαρέσκεια για την πολιτική της κυβέρνησης λαμβάνει  ουσιώδη πολιτικά χαρακτηριστικά»

«Ο πληθωρισμός στη χώρα μας έχει ξεπεράσει το 10%» και «η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα ουσιαστικής προστασίας των πολιτών, αλλά επιμένει σε μία πολιτική η οποία επιδοτεί την αισχροκέρδεια και δεν χτυπά το πρόβλημα στη ρίζα του», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο «STAR Κεντρικής Ελλάδας».

«Τα νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει σε ένα σημείο οικονομικής ασφυξίας και εξόντωσης, όμως η κυβέρνηση είναι πολύ κατώτερη των αναγκών της κοινωνίας», πρόσθεσε.

«Το να τεθεί πλαφόν στη χονδρική και κατ’ επέκταση στη λιανική τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος και στα κέρδη των εταιρειών που αισχροκερδούν όλη αυτή την περίοδο, είναι ένα μέτρο που δημοσιονομικά δεν έχει κόστος, αλλά η κυβέρνηση επιμένει να μην το λαμβάνει», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «όταν περνούν οι μήνες και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρυφτεί και να πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια, αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτό γίνεται σκόπιμα, ότι είναι μία στρατηγική προστασίας των συγκεκριμένων ολιγοπωλιακών συμφερόντων που λειτουργούν και με όρους καρτέλ απ’ ό,τι φαίνεται στην αγορά».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα όρια της ΕΕ, όπως ζητάμε εδώ και πάνω από 9 μήνες, είναι ένα μέτρο που θα είχε πραγματική αντανάκλαση στην τσέπη των πολιτών και μας το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας, από τη στιγμή που δεν γίνονται άλλες επιλογές, όπως οι εν κρυπτώ απευθείας αναθέσεις ύψους 7 δισ. που έχει κάνει η κυβέρνηση».
Επισήμανε, τέλος, ότι «η κοινωνική δυσαρέσκεια για την πολιτική της κυβέρνησης λαμβάνει ουσιώδη πολιτικά χαρακτηριστικά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Επικεντρωνόμαστε στα κοινωνικά προβλήματα, όχι στο παρελθόν

Ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον Real FM, σχολίασε πως η ανάρτησή του συγκρίνει ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή κυβέρνηση και απαντά στην κριτική της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η οικονομία επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Η Έλενα Ακρίτα εκφράζει συλλογική αντίδραση στην κυβέρνηση

Η Έλενα Ακρίτα χαρακτήρισε τις 119 ψήφους στήριξης στην υποψηφιότητά της ως συλλογική αντίδραση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως δεν αποτελούν ήττα και εκφράζουν αντίθεση στις παρεμβάσεις της στη λειτουργία της Βουλής.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Έτοιμοι για τη μάχη και για διακυβέρνηση την επόμενη μέρα

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται όχι μόνο για μάχη αλλά και για διακυβέρνηση, ασκώντας σκληρή κριτική στη ΝΔ και χαρακτηρίζοντας την επταετία της ως χαμένη ευκαιρία για τη χώρα και την κοινωνία.
Όλγα Γεροβασίλη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε από ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροεδρία Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε με επιστολή της την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση της ε’ αντιπροέδρου της Βουλής. Πλέον θα ασκεί τα καθήκοντά της ως ανεξάρτητη βουλευτής Άρτας.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Δίνετε 13 δισ. για να αποπληρώσετε φθηνό χρέος»

Ο Νίκος Παππάς, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αμφισβητεί την οικονομική λογική της πρόωρης αποπληρωμής χρέους 13 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση, τονίζοντας το χαμηλό κόστος των παλαιών δανείων έναντι υψηλότερων επιτοκίων σήμερα.