ΓΔ: 2607.8 -0.58% Τζίρος: 236.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:16:38
kybernisi-nea dimokratia-ypourgiko symboulio
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Επτά νομοσχέδια στο «μενού» του σημερινού υπουργικού συμβουλίου

Στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το νομοσχέδιο σχετικά με την εξυγίανση και αξιοποίηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Πλούσια είναι η σημερινή ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο όπου μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας θα αναφερθεί στις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη 14η έκθεση αξιολόγησης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, ενώ θα παρουσιαστούν και μια σειρά από νομοσχέδια.

Μεταξύ των νομοσχεδίων που θα παρουσιαστούν, θα είναι και για την εξυγίανση και αξιοποίηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας από τους κ.κ. υπουργούς Σταϊκούρα και Γεωργιάδη ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τη μέριμνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και την οργάνωση της Εθνοφυλακής.

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:

  • Ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για: Τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη 14η έκθεση αξιολόγησης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας και την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία τον Αύγουστο 2022.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, παρουσία του προέδρου της κεντρικής επιτροπής κωδικοποίησης Γεώργιου Σταυρόπουλου, για την ετήσια έκθεση της Επιτροπής.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες: Εταιρική διακυβέρνηση των ανωνύμων εταιρειών του δημοσίου, κεντρικό μητρώο πιστώσεων, ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για τη φορολόγηση αμυντικών δαπανών και ζητήματα ενιαίου μισθολογίου.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνη Γεωργιάδη των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την εξυγίανση και αξιοποίηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.
  • Παρουσίαση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: (α) οργάνωση και λειτουργία εθνικής μονάδας πληροφοριών και αδειοδότησης ταξιδιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ETIAS), (β) θέσπιση νέας κατηγορίας εθνικής θεώρησης εισόδου εξάμηνης διάρκειας σε πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο του νομοσχεδίου για τη μέριμνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και την οργάνωση της Εθνοφυλακής.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και την ιατρική εκπαίδευση.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα ερανιστικού νομοσχεδίου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Κυριάκο Πιερρακάκη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάυλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Οι κυβερνητικές επιτυχίες να βελτιώνουν την καθημερινότητα

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι οι επιτυχίες της κυβέρνησης πρέπει να επηρεάζουν θετικά την καθημερινότητα. Υπογράμμισε τη σημασία οράματος για το μέλλον και υπεύθυνων πολιτικών χωρίς δανεικά.
Ρένα Δούρου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις της Κοβέσι

Η Ρένα Δούρου δηλώνει ότι οι καταγγελίες Κοβέσι είναι κόλαφος για τη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση για συγκάλυψη σκανδάλων και προσβολή του κράτους δικαίου. Τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο για όλους

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο ACTION 24 πως η αρχή ότι κανείς δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου πρέπει να εμπεδωθεί, με ισχυρούς θεσμούς και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ώστε η παρανομία και η διαφθορά να τιμωρούνται για όλους ανεξαιρέτως.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στα Βριλήσσια: Η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος για τη χώρα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα Βριλήσσια, τόνισε πως τα καλύτερα έρχονται για όλη τη χώρα και υπογράμμισε τη σημασία σταθερής διακυβέρνησης σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία και πριν τις εκλογές.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αντιπαράθεση εισηγητών για το προσχέδιο προϋπολογισμού

Η ΝΔ τόνισε την ανθεκτικότητα της οικονομίας και τη στήριξη πολιτών μέσω συνετής διαχείρισης. Η αντιπολίτευση επέκρινε το προσχέδιο 2027 ως ανεπαρκές για τις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες και έλλειψη επενδύσεων σε βασικούς τομείς.