ΓΔ: 789.32 1.30% Τζίρος: 38.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:26:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kybernisi-nea dimokratia-ypourgiko symboulio
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Επτά νομοσχέδια στο «μενού» του σημερινού υπουργικού συμβουλίου

Στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το νομοσχέδιο σχετικά με την εξυγίανση και αξιοποίηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Πλούσια είναι η σημερινή ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο όπου μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας θα αναφερθεί στις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη 14η έκθεση αξιολόγησης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, ενώ θα παρουσιαστούν και μια σειρά από νομοσχέδια.

Μεταξύ των νομοσχεδίων που θα παρουσιαστούν, θα είναι και για την εξυγίανση και αξιοποίηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας από τους κ.κ. υπουργούς Σταϊκούρα και Γεωργιάδη ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τη μέριμνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και την οργάνωση της Εθνοφυλακής.

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:

  • Ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για: Τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη 14η έκθεση αξιολόγησης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας και την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία τον Αύγουστο 2022.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, παρουσία του προέδρου της κεντρικής επιτροπής κωδικοποίησης Γεώργιου Σταυρόπουλου, για την ετήσια έκθεση της Επιτροπής.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες: Εταιρική διακυβέρνηση των ανωνύμων εταιρειών του δημοσίου, κεντρικό μητρώο πιστώσεων, ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για τη φορολόγηση αμυντικών δαπανών και ζητήματα ενιαίου μισθολογίου.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνη Γεωργιάδη των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την εξυγίανση και αξιοποίηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.
  • Παρουσίαση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: (α) οργάνωση και λειτουργία εθνικής μονάδας πληροφοριών και αδειοδότησης ταξιδιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ETIAS), (β) θέσπιση νέας κατηγορίας εθνικής θεώρησης εισόδου εξάμηνης διάρκειας σε πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο του νομοσχεδίου για τη μέριμνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και την οργάνωση της Εθνοφυλακής.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και την ιατρική εκπαίδευση.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα ερανιστικού νομοσχεδίου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Κυριάκο Πιερρακάκη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oikonomou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Διεκδικούμε εντολή αυτοδυναμίας ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι περισσότερες θέσεις εργασίας, λιγότεροι φόροι και καλύτερη δημόσια παιδεία.
Giannis Oikonomou, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: «Η διπλωματία μας είναι μοχλός εξασφάλισης της χώρας και ανάπτυξης»

Συνέντευξη έδωσε στην εφημερίδα «Η βραδινή της Κυριακής» ο Γιάννης Οικονόμου. Υπερασπιζόμενος των κυβερνητικών πολιτικών, δεσμεύθηκε για αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, επικρίνοντας σφοδρά την αντιπολίτευση.
Nea Dimokratia - ND
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Η αναγέννηση της εθνικής οικονομίας και τα επόμενα βήματα

Στην Πολιτική Ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας τέθηκαν επί τάπητος οι αλλαγές που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και οι προκλήσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής αλλά και της πληθωριστικής κρίσης.