ΓΔ: 890.46 -0.31% Τζίρος: 29.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:44:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Ρ. Σβίγκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να αναλάβει ξανά τις ιστορικές του ευθύνες

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι προσεχείς εκλογές θα έχουν ένα και μόνο ερώτημα: «προοδευτική κυβέρνηση, που να εργάζεται για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή, για τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πρόγραμμα και σχέδιο, είναι έτοιμος να αναλάβει ξανά τις ιστορικές του ευθύνες», τονίζει η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews

«Όχι απλώς για να διαχειριστεί λίγο καλύτερα το υπάρχον», σημειώνει, «αλλά για να δοθούν κοινωνικά δίκαιες απαντήσεις, σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της εποχής, από την κλιματική κρίση μέχρι την αύξηση των ανισοτήτων, το προσφυγικό, την άνοδο των εθνικισμών, την περιστολή των δικαιωμάτων των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών». Τονίζει ότι αυτό «μόνο μια αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να το κάνει».

Η κ. Σβίγκου υποστηρίζει ότι οι προσεχείς εκλογές θα έχουν ένα και μόνο ερώτημα: «προοδευτική κυβέρνηση, που να εργάζεται για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή, για τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, για τις λαϊκές ανάγκες, για δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια ή μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που αντιμετωπίζει την παιδεία και την υγεία ως εμπόρευμα, περιστέλλει εργασιακά δικαιώματα, οδηγεί τους νέους στη μετανάστευση και μεγάλες μερίδες της κοινωνίας στη φτωχοποίηση;».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα της ακρίβειας, αναφέρει ότι «στην Ισπανία και την Πορτογαλία, οι αντίστοιχες προοδευτικές κυβερνήσεις διαπραγματεύθηκαν με την ΕΕ, και υλοποίησαν φιλολαϊκά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης». Αντίθετα, εδώ, προσθέτει, «την ώρα που οι πολίτες κόβουν ακόμα κι από τα βασικά αγαθά για να πληρώσουν το ρεύμα, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα προστασίας των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας». Σημειώνει ότι «έχουμε τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Δυτική Ευρώπη, και μας λένε «ο τζάμπα πέθανε». Οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευθεί, και ο κ. Γεωργιάδης απαντά στους απελπισμένους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν ότι "εξαιρουμένων των φόρων" έχουμε τα φθηνότερα καύσιμα στην Ευρώπη». Τονίζει ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το περασμένο φθινόπωρο, όταν άρχισε να αυξάνεται δραματικά το ηλεκτρικό, έχει καταθέσει μια σειρά από προτάσεις και τροπολογίες για την ανακούφιση του κόσμου», όμως «η κυβέρνηση τις απέρριψε, όπως δεν υιοθέτησε καν τις προτάσεις της Κομισιόν».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, αναφέρει ότι «την ώρα που ο Πρόεδρος της Τουρκίας προβάλλει διεκδικήσεις πέρα από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου», η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δεν έχει συγκροτημένη, σαφή και συνεκτική στρατηγική, που να αξιοποιεί τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και το ευρωπαϊκό πλαίσιο για να πιέσει την Τουρκία για επιστροφή σε έναν βιώσιμο διάλογο». Η κυβέρνηση, προσθέτει η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει «προσηλωμένη στο δόγμα του «πιστού και πρόθυμου» σύμμαχου των ισχυρών», και «κινείται χωρίς πυξίδα και σχέδιο».

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κίνηση 110.000 ανθρώπων «που ήρθαν να αγκαλιάσουν και να δυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μας γεννά αισιοδοξία, αλλά μας δημιουργεί και αυξημένες ευθύνες». Πρέπει, τονίζει, «να οικοδομήσουμε μια νέα, αμφίδρομη σχέση των μελών με το κόμμα, όπου όλοι κι όλες, θα συμμετέχουν, θα διαβουλεύονται δημοκρατικά, θα ενημερώνονται, αλλά και θα αποφασίζουν για τα μεγάλα ζητήματα». Τέλος, σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να ριζώσει σε κάθε γειτονιά και χώρο εργασίας, σε κάθε συνδικάτο, αλλά και στα κινήματα για το περιβάλλον, τους ελεύθερους χώρους, τα κοινωνικά δικαιώματα, το προσφυγικό, τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Iliopoulos-SYRIZA-Politiki-antipoliteusi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης ψάχνει ημερομηνία εκλογών ανάμεσα σε συμπληγάδες

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι έτοιμος για μια προοδευτική διακυβέρνηση σημειώνει σε συνέντευξή του ο Νάσος Ηλιόπουλος και παρουσιάζει τις προτεραιότητες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ.
nea-dimokratia-syriza
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης για τον έλεγχο των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση μετά την άρνηση της ΝΔ της πρότασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Η ρήτρα αναπροσαρμογής, ενσωματώνεται στα κυμαινόμενα τιμολόγια»

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση τόσο για τις πολιτικές στο θέμα της ακρίβειας όσο και για τις πολιτικές της σε γενικό επίπεδο.
Oikonomou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας βλέπει την Ελλάδα με παραμορφωτικά κομματικά γυαλιά

Το τελευταίο έτος και τα δύο μεγάλα κόμματα ερίζουν σχετικά με την λεγόμενη «μεσαία τάξη», την οποία η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διέλυσε με την άγρια φορολογία όταν κυβερνούσε.