ΓΔ: 1419.25 -0.07% Τζίρος: 103.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Τα συμπεράσματα» - Webinar του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης έχει ολοκληρώσει το έργο της και την 9η Μαΐου η Ολομέλεια παρέδωσε την τελική της έκθεση για τις συστάσεις της στους προέδρους των τριών θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Στο webinar του ΑΠΕ-ΜΠΕ μιλούν μέλη της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης, για τα συμπεράσματα στα οποία έχουν καταλήξει και τις συστάσεις που κατέθεσαν για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προβεί η Ε.Ε., προκειμένου να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του σήμερα και του μέλλοντος, τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, στις 14:00 ώρα Ελλάδος. Οι παρευρισκόμενοι θα απαντήσουν και στις ερωτήσεις μαθητών από τα Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης έχει ολοκληρώσει το έργο της και την 9η Μαΐου η Ολομέλεια παρέδωσε την τελική της έκθεση για τις συστάσεις της στους προέδρους των τριών θεσμικών οργάνων της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της ΕΕ. Και οι τρεις πρόεδροι είχαν δεσμευτεί ότι θα καταθέσουν προτάσεις για θεσμικές αλλαγές βάσει των συστάσεων αυτών, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους.

Από την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης, είχαν συσταθεί τέσσερις Ομάδες Ευρωπαίων Πολιτών με συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας, ώστε να προτείνει τις συστάσεις της η κάθε μια. Σε κάθε Ομάδα συμμετείχαν 200 Ευρωπαίοι πολίτες, κάθε ηλικίας, από όλα τα κράτη μέλη, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, έπειτα από τυχαία επιλογή. Στην Ολομέλεια της Διάσκεψης συζητήθηκαν οι συστάσεις των Εθνικών Ομάδων και των Ομάδων Ευρωπαίων πολιτών, καθώς και οι συμβολές που συγκεντρώθηκαν από την πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα, χωρισμένες θεματικά.

Στην Ολομέλεια της Διάσκεψης συμμετείχαν 108 εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 54 του Συμβουλίου της ΕΕ (δύο ανά κράτος μέλος) και 3 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και 108 εκπρόσωποι όλων των εθνικών κοινοβουλίων, τα οποία εκπροσωπούνται ισότιμα, καθώς και 108 πολίτες (80 εκπρόσωποι των Ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών, 27 από τις Εθνικές Ομάδες Πολιτών ή τις εκδηλώσεις της Διάσκεψης (ένας εκπρόσωπος ανά κράτος μέλος), καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας. Συμμετείχαν επίσης 18 εκπρόσωποι της Επιτροπής των Περιφερειών, 18 εκπρόσωποι της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, 6 εκλεγμένοι εκπρόσωποι περιφερειακών αρχών και 6 εκλεγμένοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών, 12 εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων και 8 εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

Στο webinar του ΑΠΕ-ΜΠΕ μιλούν και απαντούν στις ερωτήσεις των μαθητών από τα Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα μέλη της Ολομέλειας της Διάσκεψης:

  • Δημήτρης Καιρίδης, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Ολομέλειας για τη Μετανάστευση,
  • Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,
  • Γ. Παγουλάτος, γεν. δ/ντής του ΕΛΙΑΜΕΠ και
  • Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης.

Το webinar του ΑΠΕ-ΜΠΕ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, στις 14:00, μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω Live Streaming από:

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

European Parliament, Evropaiko Koinovoulio
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρομπέρτα Μέτσολα: Η Ελλάδα θα είναι πάντοτε το σύμβολο της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επέλεξε μάλιστα, εδώ, στην κοιτίδα της Δημοκρατίας, ν’ αποτίσει φόρο τιμής «στον Αλεξέι Ναβάλνι, του οποίου στέρησαν πρώτα την ελευθερία και στη συνέχεια του στέρησαν τη ζωή».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σπυράκη: Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής σημείωσε πως έχει συμφωνηθεί το 30% του προϋπολογισμού 2021-2027 να διατίθεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Κάλεσε επίσης για ευελιξία στη χρήση πόρων και χαμηλότοκα δάνεια από την ΕΤΕπ για έργα σε πληγείσες περιοχές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βοήθεια

Ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε πως πρέπει να κινητοποιηθεί περισσότερη ευρωπαϊκή βοήθεια προς τη χώρα και στον ελληνικό λαό τόσο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.