ΓΔ: 2735.76 0.95% Τζίρος: 235.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:51:38
Iliopoulos-SYRIZA-Politiki-antipoliteusi
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης ψάχνει ημερομηνία εκλογών ανάμεσα σε συμπληγάδες

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι έτοιμος για μια προοδευτική διακυβέρνηση σημειώνει σε συνέντευξή του ο Νάσος Ηλιόπουλος και παρουσιάζει τις προτεραιότητες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψάχνει ημερομηνία εκλογών ανάμεσα σε συμπληγάδες», αλλά "όποτε και αν γίνουν, εμείς είμαστε έτοιμοι για μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα βάλει φρένο στον κατήφορο", διαμηνύει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος.

«Από τη μια πλευρά ορισμένοι πιέζουν τον Κ. Μητσοτάκη να μην πάει σε εκλογές έτσι ώστε από το Ταμείο Ανάκαμψης να μοιράσει χρήμα - με τον αδιαφανή τρόπο που έχει επιλέξει - στους δικούς του ανθρώπους. Κι από την άλλη πλευρά είναι όσοι τον πιέζουν να πάει τώρα με την προσδοκία ότι η ήττα θα είναι μικρότερη και θα μπορεί να τη διαχειριστεί εσωκομματικά την επόμενη ημέρα», σημειώνει ο Ν. Ηλιόπουλος.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό για τις ανακοινώνεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην επικείμενη ΔΕΘ, ο εκπρόσωπος του κόμματος δηλώνει: «Βασικές μας προτεραιότητες, πέρα από τα άμεσα μέτρα για την ακρίβεια, είναι η ρύθμιση με διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του πανδημικού χρέους, η κατάργηση του πτωχευτικού νόμου που έφερε η ΝΔ και η αντικατάσταση του από ένα πλαίσιο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία για εργαζόμενους και μεσαία στρώματα, η συνολική ενίσχυση του κοινωνικού κράτους όπως η υγεία και η εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο που θα στηρίζει την καλά αμειβόμενη εργασία και τις συλλογικές συμβάσεις.Το θέμα της ενέργειας επίσης αποτελεί κεντρικό κόμβο για τηνστήριξη ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου. Τέλος κεντρικό ζήτημα για την κοινωνία αποτελεί πλέον το θέμα της δημοκρατίας. Θα μπει ένα τέλος στις βίαιες παραβιάσεις του κράτους δικαίου που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ταυτόχρονα θα προχωρήσουμε στις αλλαγές που χρειάζονται για μια σύγχρονη και συμπεριληπτική δημοκρατία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Η επιτροπή λέει «ναι» σε άρση ασυλίας Πολάκη, «όχι» σε Πλεύρη, Θεοδωρικάκο

Η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε όχι στην άρση ασυλίας Πλεύρη, Θεοδωρικάκου και Θάνου της ΝΔ, αλλά ναι για τον Π. Πολάκη του ΣΥΡΙΖΑ. Η τελική απόφαση ανήκει στην Ολομέλεια της Βουλής.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ακρίβεια εξανέμισε τις υποσχέσεις της Ν.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η ακρίβεια έχει ακυρώσει τις εξαγγελίες της ΝΔ και ζητά διεύρυνση του δημοσιονομικού χώρου, μείωση φόρων, ενίσχυση εισοδημάτων και δημόσιο έλεγχο σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και μια τράπεζα.
Νίκος Καραθανασόπουλος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Καραθανασόπουλος: Αντίθεση στην πολιτική κέρδους και τα κοστολόγια

Ο Ν. Καραθανασόπουλος κατηγόρησε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα για ψεύτικες υποσχέσεις και κοινές πολιτικές, καθώς αποδέχονται δημοσιονομική πειθαρχία, αιματηρά πλεονάσματα και τεράστια εξοπλιστικά, επιβαρύνοντας τον λαό.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Ολομέλεια η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για νέο αντιπρόεδρο

Στις 12:30 ψηφίζεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αντιπροεδρία της Βουλής με την Έλενα Ακρίτα. Η ΝΔ δηλώνει ότι δεν θα στηρίξει. Ένταση στη Βουλή για τη διαδικασία και τον θεσμικό ρόλο των κομμάτων στη σχετική επιλογή.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Η ακρίβεια αποτελεί πυρήνα της πολιτικής της Ν.Δ.

Ο Νίκος Παππάς, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορεί τη ΝΔ ότι στηρίζει την ακρίβεια, επισημαίνοντας πως οι πολίτες βλέπουν διαρκείς αυξήσεις τιμών, ενώ ζητά ουσιαστικούς ελέγχους, μείωση ΦΠΑ και επιστροφή υπερπλεονασμάτων στην κοινωνία.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το δημόσιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι βάζει το προσωπικό συμφέρον πάνω από το δημόσιο, επιδιώκοντας αξίωμα στις Βρυξέλλες και θυσιάζοντας τις ανάγκες της κοινωνίας με πρόωρες αποπληρωμές δανείων, σε βάρος της πλειοψηφίας.