Φώτο: ΑΠΕ

Αίτημα Τσακαλώτου για συνάντηση με στελέχη του υπ. Οικονομικών

Αντιδρά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για δημοσιονομικό κενό και ζητά συνάντηση με τα αρμόδια στελέχη του υπ. Οικονομικών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ανυπόστατους, χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τους ισχυρισμούς που επαναλαμβάνουν πολλά στελέχη της κυβέρνησης και το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε δημοσιονομικό κενό 396 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολούθως, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ζητά να γίνει αύριο συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αντίστοιχες επιστολές, σημειώνει σε δήλωση του, θα αποσταλούν στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, και στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ώστε να γνωμοδοτήσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Τσακαλώτου:

«Πολλά στελέχη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του επιτελείου του υπουργείου Οικονομικών, έχουν δηλώσει κατ' επανάληψη πως η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε δημοσιονομικό κενό 396 εκατ. ευρώ, δήλωση η οποία επαναλαμβάνεται κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Επειδή οι ισχυρισμοί αυτοί είναι κατά τη γνώμη μας ανυπόστατοι, δημιουργούν σύγχυση στην κοινή γνώμη και επειδή σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, που μόλις βγήκε από την δεκαετή κρίση, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται για τα πραγματικά δημοσιονομικά δεδομένα, αιτούμαστε συνάντηση, αύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενης από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, την πρώην υπουργό Εργασίας και τομεάρχη Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και την πρώην υφυπουργό Οικονομικών και αναπληρώτρια τομεάρχη Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟΙΚ: Να διαβάζει καλύτερα τις εκθέσεις για να μην εκτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ

«Εκλαμβάνουμε και τις σημερινές ανακοινώσεις του ως ένα άνοστο ευφυολόγημα, από αυτά που συνηθίζει, γιατί η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει χάσει προ πολλού τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα» αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.