ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Β. Μεϊμαράκης: Μονόδρομος μια ευρωπαϊκή απάντηση στην ενέργεια

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ υπογράμμισε πως στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να μείνει κανένας πολίτης απροστάτευτος και να υπάρξουν στοχευμένα μέτρα.

«Η ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τη μείωση των τιμών της ενέργειας είναι μονόδρομος», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι λίγο πριν από την έναρξη αυτού του δύσκολου χειμώνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έπραξε και στην πανδημία, πρέπει να απαντήσει με «πράξεις» και «στοχευμένα μέτρα» στο πρόβλημα των ανατιμήσεων. «Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν πολίτη απροστάτευτο», πρόσθεσε.

«Οι αυξήσεις θα χτυπήσουν το κάθε ευρωπαϊκό νοικοκυριό, την κάθε επιχείρηση, τον κάθε πολίτη ανεξαιρέτως, ο οποίος ήδη βλέπει την αγοραστική του δύναμη να μειώνεται καθημερινά, αδυνατώντας να καλύψει τις βασικές του ανάγκες», σημείωσε και αμέσως μετά μίλησε για «τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση».

«Ήδη, η ελληνική κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του προβλήματος, έχει προχωρήσει σε ενέργειες για την προστασία και την ανακούφιση των πολιτών και προς την κατεύθυνση αυτή ζητά την άμεση λήψη συντονισμένων δράσεων και μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

«Η ευρωπαϊκή λύση, λοιπόν, είναι μονόδρομος», συμπλήρωσε. «Η Ένωση, τώρα περισσότερο από ποτέ, καλείται να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά, όπως έπραξε και στην πανδημία, και να απαντήσει με πράξεις και στοχευμένα μέτρα στο πρόβλημα των ανατιμήσεων στην ενέργεια. Διότι δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν Ευρωπαίο πολίτη απροστάτευτο», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Evropaiki Enosi, EU, European Union
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Σύνοδο Κορυφής το ενεργειακό μετά το «ναυάγιο» μεταξύ των υπουργών

Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα εξετάσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην προσπάθεια μείωσης του ενεργειακού κόστους. Καλούν την Κομισιόν να επιταχύνει τις εργασίες για τη διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολονύκτια διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες για το πλαφόν στο ρωσικό αέριο

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας είχε συζητήσεις με Ευρωπαίους ομολόγους του που διήρκεσαν μέχρι το πρωί, παρουσιάζοντας τρία σημεία για το πλαφόν, με στόχο να υποστηριχθούν στη σημερινή συνεδρίαση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Διαδικασία του Βερολίνου ο Κυρ. Μητσοτάκης, τι θα επισημάνει

O πρωθυπουργός θα παρέμβει και θα μιλήσει σε ειδική ενότητα που αφορά την ενεργειακή ασφάλεια και τον ενεργειακό μετασχηματισμό και για την περιφερειακή ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Απαιτείται ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση άμεσα

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως θα είναι πολύ δύσκολο τα κράτη της ΕΕ να συνεχίσουν να στηρίζουν πολίτες και επιχειρήσεις μέσω των εθνικών προϋπολογισμών, ενώ υπογράμμισε πως πολλές ευρωπαϊκές χώρες εξαρτώνται σε αρκετά μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Xρειάζεται κοινή παραγγελία φυσικού αερίου των 27 της ΕΕ

Η ενεργειακή κρίση και θέματα εξωτερικής πολιτικής υπό τη σκιά της όξυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.