ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Κεφαλογιάννης για τη στάση εργασίας στο μετρό: Δε θα ανεχθούμε τέτοιες καταστάσεις

Τη διαβεβαίωση ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα ανεχθεί φαινόμενα όπως η σημερινή στάση εργασίας στο Μετρό, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υφ. Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Στο θέμα της σημερινής στάσης εργασίας στο μετρό αναφέρθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, στην ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί παρόμοια φαινόμενα.

«Επί πέντε ώρες, 1,5 εκατ. πολίτες που χρησιμοποιούν το μετρό έγιναν όμηροι μειοψηφίας συνδικαλιστών, που εκτάκτως χθες αποφάσισαν στάση, λόγω της επανατοποθέτησης 21 υπαλλήλων στα εκδοτήρια», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης. Όπως είπε ο υφυπουργός, «μόλις 25 υπάλληλοι από τους 1.177 της συνολικής βάρδιας συμμετείχαν, και τόνισε ότι αυτή την κατάσταση δεν πρόκειται να την ανεχτούμε». Γι΄ αυτό, σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νομοθετική ρύθμιση ώστε σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχει μια βάρδια εργαζομένων για να λειτουργούν τα μέσα μεταφοράς, «ώστε να μην είμαστε όμηροι μειοψηφιών».

Εξέφρασε μάλιστα το παράπονο, διότι η συμπεριφορά αυτή ήλθε μετά την επίλυση του θέματος της συλλογικής σύμβασης εργασίας από τη νέα κυβέρνηση, «όταν η προηγούμενη, δήθεν αριστερή, τους ενέπαιζε».

Για τα θέματα αδειών οδήγησης, είπε ότι έως τον επόμενο Μάρτιο θα παρουσιάσουμε το νέο θεσμικό πλαίσιο, τον οποίο θα είναι «διαφανές και φιλικό» για τον πολίτη. Στο πλαίσιο του χτυπήματος της διαφθοράς, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι πλέον θα αποδίδεται στον πολίτη που πέρασε την εξέταση, αμέσως μια προσωρινή άδεια οδήγησης, όταν έως χθες, υπήρχαν καθυστερήσεις έως και πέντε μηνών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Το 2022 θα έτοιμοι οι σταθμοί του μετρό στον Πειραιά

Κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση για καθυστερήσεις στα έργα επέκτασης της Γραμμής 3 του μετρό, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ανακοίνωσε ότι το 2022 θα μπορούν να παραδοθούν οι 3 νέοι σταθμοί.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Ενισχύεται η διαφάνεια με το νέο σύστημα των εξετάσεων οδηγών

«Βάζουμε φρένο στα φαινόμενα της διαφθοράς κατά την εξέταση των υποψήφιων οδηγών» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Χαρακτήρισε «πρόχειρο» το προηγούμενο νομοθέτημα του ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραμανλής: Σχεδιάζουμε την Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας

Στα σχέδια της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας όσον αφορά τους τέσσερις άξονες δρόμους, σιδηρόδρομους, μεταφορές και καθημερινότητα, αναφέρθηκε ο Κ. Καραμανλής.