ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ικανοποίηση Γεωργιάδη για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως η πρωτιά της χώρας στους δείκτες απαίτησε και απαιτεί υπερπροσπάθεια και σκληρή δουλειά, διυπουργικό συντονισμό και προσήλωση στο όραμα των μεταρρυθμίσεων.

Την ικανοποίησή του για την πρώτη θέση της Ελλάδας στη βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέροντας πως η επιτυχία αυτή ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προσπάθειας που είχε σαν στόχο την απλοποίηση των παραγωγικών επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης «η έκθεση του Economist Intelligence Unit για την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, φέρνει την Ελλάδα 1η μεταξύ 82 χωρών στη Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, με άλμα 16 θέσεων!» και πρόσθεσε ότι «η κατάκτηση της πρωτιάς στους δείκτες απαίτησε και απαιτεί υπερπροσπάθεια και σκληρή δουλειά, διυπουργικό συντονισμό και προσήλωση στο όραμα της Μεταρρύθμισης για την Απλούστευση και την Ψηφιοποίηση της Αδειοδότησης και Εποπτείας των οικονομικών δραστηριοτήτων, των προϊόντων και της λειτουργίας της αγοράς και των επιχειρήσεων γενικότερα για παραγωγικές επενδύσεις.

Η μεταρρύθμιση εντατικοποιείται, επεκτείνεται και εμβαθύνεται και στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Συνοδοιπόροι μου σε αυτή την τεράστια προσπάθεια: ο Υπουργός Επικρατείας  κ. 'Α. Σκέρτσος, ο νυν Γ. Γραμματέας Συντονισμού κ. Θ. Κοντογιώργης, η πρώην Γ. Γραμματέας Συντονισμού  κα. Β. Λοϊζου, οι πρ. Γενικοί Γραμματείς Βιομηχανίας κ.κ. Πελοπίδας Καλλίρης και Γιάννης Κυριακού, η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας κα Θέμις Ευτυχίδου, η πρώην Συντονίστρια των Τεχνικών Κλιμακίων - Προϊσταμένη Τομέα Ανάπτυξης της ΓΓΣ κα Βασιλική Γεωργακοπούλου, οι συνεργάτες μου και τα εξαίρετα υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας».  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: Νέα προοπτική στις επιχειρήσεις με τον Αναπτυξιακό Νόμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει ότι τα 13 εμβληματικά καθεστώτα που περιέχει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν σύγχρονες μορφές επενδύσεων.
VIPE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημιουργείται ενιαίο καθεστώς για τη δημιουργία Βιομηχανικών Πάρκων

Οι Οργανωμένοι Υποδοχείς Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων έχουν προθεσμία πέντε ετών να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και να μπει τέλος στα διάφορα καθεστώτα που διέπουν τις βιομηχανικές περιοχές.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν στις 9/1 οι αιτήσεις για το καθεστώς «Επιχειρηματικότητα 360°»

Στο εν λόγω καθεστώς μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην αφαλάτωση θαλασσινού νερού σε νησιωτικές περιοχές, την ανακύκλωση, τη δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο, τη δημιουργία γηπέδων και κολυμβητηρίων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς τα έργα στο Ελληνικό

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Οδ. Αθανασίου επισήμανε ότι το Ελληνικό είναι έργο φιλικό στο περιβάλλον τονίζοντας ότι ανακυκλώνονται και χρησιμοποιούνται το 90% των υλικών του παλαιού αεροδρομίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: Προτεραιότητα η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών

«Η κυβέρνηση στηρίζει με ισχυρά κίνητρα την επιχειρηματικότητα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και τα Επιμελητήρια είναι πολύτιμοι αρωγοί μας». σημειώνει επίσης ο αναπληρωτής υπουργός.
adonis-georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ. Γεωργιάδης: Έχουμε τις περισσότερες επενδύσεις των τελευταίων 30 ετών

Ο υπουργός, που σημείωσε ότι το 2023 θα σημειωθεί μικρή ανάπτυξη λόγω του ουκρανικού, τόνισε ότι «ένας χρόνος της ΝΔ χωρίς πανδημία ή έστω με εν μέρει πανδημία και παρά τον πόλεμο αξίζει περισσότερα λεφτά από πεντέμισι χρόνια ΣΥΡΙΖΑ.