ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: ΑΠΕ

Σμυρλής: Η αποστολή στο Σαν Φρανσίσκο θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα

Μεταξύ άλλων εξηγεί ότι «πρόκειται να ξεδιπλωθεί ένα συγκροτημένο και στοχευμένο πρόγραμμα σημαντικών επισκέψεων, επαφών και δράσεων. Θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με μέλη της πλατφόρμας Silicon Valley Greek hub».

Στον στρατηγικό στόχο της αποστολής στο Σαν Φρανσίσκο που «είναι η προσέλκυση περισσότερων στρατηγικών επενδύσεων και η παρουσίαση του νέου οικοσυστήματος εταιρειών start-ups που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας» αναφέρεται ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και Πρόεδρος της Enterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής σε άρθρο του σήμερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Ειδικότερα ο κ. Σμυρλής εξηγεί ότι «στο Σαν Φρανσίσκο πρόκειται να ξεδιπλωθεί ένα συγκροτημένο και στοχευμένο πρόγραμμα σημαντικών επισκέψεων, επαφών και δράσεων. Θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με μέλη της πλατφόρμας Silicon Valley Greek hub, με μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Google, η Microsoft, η Meta, με σημαντικούς επενδυτικούς φορείς καθώς και σημαντικούς εκπρόσωπους της δυναμικής και πάντα δραστήριας ελληνικής ομογένειας. Επίσης, έχουμε σχεδιάσει μια σειρά επισκέψεων στα  Πανεπιστήμια Stanford, Berkeley, USF και θα γίνουν επαφές με παγκοσμίως καταξιωμένους επιστήμονες».

Η αποστολή αυτή, η οποία είναι σε εξέλιξη στο Σαν Φρανσίσκο, με επικεφαλής τoυς αρμόδιους Υφυπουργούς για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, και Ανάπτυξης για την Έρευνα & Καινοτομία Χρίστο Δήμα, όπως επισημαίνει ο ΓΓ ΔΟΣΕ εντάσσεται στο πλαίσιο «των κομβικών μεταρρυθμίσεων και της συντονισμένης δουλειάς που γίνεται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη». Προσθέτει δε ότι «η συμβολή του Υπουργείου Εξωτερικών αρμόδιου για την άσκηση της Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας είναι καταλυτική, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει στηρίξει ουσιαστικά την ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας και την αναμόρφωση του προφίλ της μέσω της στοχευμένης αξιοποίησης όλων των διπλωματικών εργαλείων με στόχο τη σταθερή και συνεχή ανάπτυξη της χώρας». Τέλος ο κ. Σμυρλής εκφράζει την βεβαιότητα ότι «και αυτή η αποστολή θα προσθέσει ακόμη περισσότερα μετρήσιμα αποτελέσματα στο ήδη σημαντικό έργο της Ελληνικής Κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια τόσο σε επίπεδο προσέλκυσης επενδύσεων, όσο και ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α».

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Στο υψηλότατο επίπεδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως η χώρα μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις, στον πόλεμο στην Ουκρανία, στον τομέα της ενέργειας, αλλά και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.
dendias, exoterikon, ypeks
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Ακόμα πιο ισχυρή η συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως οι στρατηγικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες δείχνουν το συνεχές ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την περιοχή μας και υπογράμμισε πως οι δύο χώρες έχουν κοινές αξίες, κοινό σεβασμό για το Διεθνές Δίκαιο.
blinken
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ενίσχυση των δεσμών ΗΠΑ - Ελλάδας στην ατζέντα της συνάντησης Μπλίνκεν

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 19:30 το απόγευμα όπου και θα τεθούν επί τάπητος όλες οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις και η συνεργασία μεταξύ Ουάσιγκτον και Αθήνας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι οι στρατηγικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία έχουν ενισχύσει τη δυνατότητα της χώρας να ασκεί τη μεσογειακή της πολιτική έναντι της Τουρκίας.
Dendias, Ypex
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση μεταξύ του Ν. Δένδια και του Τζόν Κέρι θα υπάρξει τη Δευτέρα

Αναμένεται να εξετασθούν περαιτέρω προοπτικές διμερούς συνεργασίας. Αυτή θα είναι η δεύτερη συνάντηση, σε διάστημα λίγων μηνών, του υπουργού Εξωτερικών με τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού προέδρου για το Κλίμα.