ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Iliopoulos-SYRIZA-Politiki-antipoliteusi
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν έκανε ελέγχους για το λογισμικό predator

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, επίσης, ότι «μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι όσα αναφέρει η εφημερίδα "χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές"».

«Οι μέρες του αποτυχημένου ΚΥΠατζη στη κυβέρνηση τελειώνουν - η Δημοκρατία θα νικήσει», τονίζει, μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο facebook, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Όπως αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος «από την πρώτη στιγμή του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, η γραμμή άμυνας του Μαξίμου ήταν ότι χρήση κακόβουλου λογισμικού παρακολουθήσεων κάνουν μόνο ιδιώτες. Έκανε η κυβέρνηση κάποιον ουσιαστικό έλεγχο π.χ. στην Intellexa, η οποία αποδεδειγμένα εμπορεύεται το predator; Η απάντηση είναι όχι.

Το καθεστώς Μητσοτάκη όχι απλά ανέχεται αλλά συντονίζει αυτές τις πρακτικές και για αυτό κρύβεται πίσω από το «απόρρητο». Για αυτό κρύβουν τους Λαβράνο, Μπίτζιο και Δημητριάδη». Επισημαίνει, επίσης, ότι «μετά την αποκάλυψη του Documento ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι όσα αναφέρει η εφημερίδα «χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές» και ταυτόχρονα εξαπόλυσε μια χυδαία επίθεση στον Κ. Βαξεβάνη ότι είναι «εθνικός συκοφάντης» και «παραμυθάς». Δεν είναι λίγο παράξενο να ταλαιπωρούνται οι αρχές με αποκαλύψεις που κάνει κάποιος «παραμυθάς» και «συκοφάντης»;

«Το καθεστώς Μητσοτάκη θα καταγραφεί ως η πιο χυδαία και αυταρχική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια από όλους και όλες για να κλείσουμε τις σημερινές πληγές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αξίζει στην κοινωνία αυτή η παρακμή. Τη Τετάρτη στις 9 Νοεμβρίου στην πανελλαδική απεργία θα δοθεί μία πρώτη μαζική απάντηση από τους πολίτες. Ενάντια στο καθεστώς των υποκλοπών, του αυταρχισμού και της λεηλασίας», πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος. «Δικαιοσύνη παντού!», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Επικεντρωνόμαστε στα κοινωνικά προβλήματα, όχι στο παρελθόν

Ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον Real FM, σχολίασε πως η ανάρτησή του συγκρίνει ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή κυβέρνηση και απαντά στην κριτική της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η οικονομία επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Η Έλενα Ακρίτα εκφράζει συλλογική αντίδραση στην κυβέρνηση

Η Έλενα Ακρίτα χαρακτήρισε τις 119 ψήφους στήριξης στην υποψηφιότητά της ως συλλογική αντίδραση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως δεν αποτελούν ήττα και εκφράζουν αντίθεση στις παρεμβάσεις της στη λειτουργία της Βουλής.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Έτοιμοι για τη μάχη και για διακυβέρνηση την επόμενη μέρα

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται όχι μόνο για μάχη αλλά και για διακυβέρνηση, ασκώντας σκληρή κριτική στη ΝΔ και χαρακτηρίζοντας την επταετία της ως χαμένη ευκαιρία για τη χώρα και την κοινωνία.
Όλγα Γεροβασίλη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε από ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροεδρία Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε με επιστολή της την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση της ε’ αντιπροέδρου της Βουλής. Πλέον θα ασκεί τα καθήκοντά της ως ανεξάρτητη βουλευτής Άρτας.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Δίνετε 13 δισ. για να αποπληρώσετε φθηνό χρέος»

Ο Νίκος Παππάς, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αμφισβητεί την οικονομική λογική της πρόωρης αποπληρωμής χρέους 13 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση, τονίζοντας το χαμηλό κόστος των παλαιών δανείων έναντι υψηλότερων επιτοκίων σήμερα.