ΓΔ: 1035.72 1.43% Τζίρος: 47.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mitsotakis-Asfaleia
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Κ. Μητσοτάκης: Δράσεις 100 εκατ. για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός με επίκεντρο το ΟΑΚΑ αλλά και τις άλλες εγκαταστάσεις που είχαν ερημωθεί τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως έχουν κινητοποιηθεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Για ένα συνολικό σχέδιο που υλοποιείται, με μετρήσιμους στόχους και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, για να επωάσει την άνθηση και ανάπτυξη των ολυμπιακών έργων, βγάζοντάς τα από την ερήμωση, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων στο ΟΑΚΑ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα νερά στις πισίνες του ΟΑΚΑ μέχρι πρόσφατα ήταν πράσινα, ενώ σήμερα είναι γαλάζια, και τόνισε ότι η κυβέρνηση κατέστρωσε έναν συνολικό σχεδιασμό με επίκεντρο το ΟΑΚΑ αλλά και τις άλλες εγκαταστάσεις «που μαράζωναν και ερήμωναν», ενώ αναφερόμενος στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είπε ότι είναι μια μικρή πτυχή ενός συνολικού έργου που αρχίζει να έχει αποτελέσματα.

«Είχαμε συνολικό σχέδιο και όραμα, γι’ αυτό υλοποιείται το έργο» είπε, προσθέτοντας ότι νοιάζεται για τους ερασιτέχνες αθλητές που πρέπει να μπορούν να αξιοποιούν τις υποδομές που χτίστηκαν με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τόνισε ότι «καταφέραμε να κινητοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είχαμε στη διάθεση μας, συνεργαστήκαμε με τον ιδιωτικό τομέα, και υπάρχουν συνολικά περίπου 100 εκατ. ευρώ για τις ανακατασκευές».

Είπε ότι μεταξύ άλλων τα 54 εκατ. θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης άλλα 15 εκατ. από την Lamda Development καθώς και 7 εκατ. από κοινοπραξία που θα ανακατασκευάσει το κέντρο αντισφαίρισης, και από άλλες εταιρείες.

«Η Ελλάδα έχει σήμερα 2 αθλητές του τένις που βρίσκονται στο top 5 παγκοσμίως, αλλά δεν έχει εγκατάσταση για να φιλοξενήσει μεγάλη διοργάνωση» είπε ο πρωθυπουργός. Προσέθεσε ότι δημόσιοι και ιδιωτικοί πόροι επέτρεψαν στην κυβέρνηση να παρουσιάσει τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς και τόνισε ότι υπάρχει η πρώτη πισίνα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «γιατί θέλουμε να είναι οι χώροι προσβάσιμοι σε όλους τους συμπολίτες μας. ‘Ένα μεγάλο μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης θα πάει σε έργα συντήρησης των εγκαταστάσεων».

Τέλος αναφερόμενος στην πίστα αναρρίχησης που κατασκευάζεται για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας αναρρίχησης, είπε ότι είχε αναλάβει ο ίδιος τη δέσμευση απέναντι στους γονείς ενός νεαρού αθλητή αναρρίχησης που έχασε τη ζωή του σε ατύχημα στα Τζουμέρκα. «Δεσμεύτηκα να γίνει πίστα αναρρίχησης για να τιμηθεί η μνήμη του» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kiriakos Mitsotakis, Kivernisi, Nea Dimokratia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Έρχονται 570 έργα στη Θεσσαλία ύψους 4,5 δισ. ευρώ

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα έργα αφορούν την ανάπτυξη σύγχρονων δικτύων και υποδομών, την τόνωση του πρωτογενούς τομέα σε συνδυασμό με την πράσινη μετάβαση, και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Kiriakos Mitsotakis, Kivernisi, Nea Dimokratia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Αναπτυξιακά έργα ύψους 4 δισ. για τη Δυτ. Μακεδονία

Αναφερόμενος στη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως ο λιγνίτης παραμένει στρατηγική εφεδρεία για τη χώρα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η πράσινη μετάβαση θα γίνει πράξη με δίκαιο τρόπο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες σε πολλούς τομείς

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι βαθιά προσηλωμένη στο να κάνει τη ζωή και την επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε ξένου επενδυτή στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο εύκολη και απρόσκοπτη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Σε δυναμική πορεία ανάπτυξης η ελληνική οικονομία

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα θα φτάσει στην επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023, ανοίγοντας έτσι νέες δυνατότητες για τα ιαπωνικά κεφάλαια που θα επανατοποθετηθούν στη χώρα τα επόμενα χρόνια.
Kiriakos Mitsotakis, Kivernisi, Nea Dimokratia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επενδυτικές ευκαιρίες στην ατζέντα των συναντήσεων Μητσοτάκη στην Ιαπωνία

Ο πρωθυπουργός πλαισιώνεται από 20μελή επιχειρηματική αποστολή, που απαρτίζεται από εκπροσώπους του ΣΕΒ και του ΕΒΕΑ και θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της Ιαπωνικής Επιχειρηματικής Ομοσπονδίας. Ενδιαφέρον των Ιαπώνων για τις ενεργειακές επενδύσεις.
Kostas Skrekas, Ypourgeio Energeias, Energeia, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σκρέκας: Αναβάθμιση της ζωής των πολιτών με 34 έργα ύψους 160 εκατ.

Όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε πως πήραν το πράσινο φως για χρηματοδότηση από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης περιβαλλοντικά έργα επεξεργασίας λυμάτων με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.