ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:22:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κυρ. Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: Θα είμαι υποψήφιος στο νομό Έβρου

Δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη, χωρίς να δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία. Όπως είπε «τώρα πιστεύω πια ότι οι πολίτες μας πιστεύουν όταν μιλάμε για την εξάντληση της τετραετίας».

Την υποψηφιότητά του στον Έβρο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το πρωί του Σαββάτου από την Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Επιλέγω να είμαι υποψήφιος στον Έβρο για λόγους συμβολικούς. Ο Έβρος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μεγάλων εθνικών προκλήσεων.

Κατά συνέπεια η υποψηφιότητά μου εδώ στον Έβρο πιστεύω ότι θα έχει την δική της ξεχωριστή σημασία. Είναι ενδεικτική της προσοχής που προσωπικά αποδίδω σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ειδικά στον ακριτικό Έβρο» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκειά της συνέντευξής στα Περιφερειακά ΜΜΕ στην Αλεξανδρούπολη.

«Οι πολίτες πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρονται για πόλωση, ένταση και για μία επιστροφή σε μια ρητορική που παραπέμπει περισσότερο σε εποχές μνημονίων και όχι σε εποχές που η χώρα μας με αυτοπεποίθηση και με σιγουριά ατενίζει το μέλλον» τόνισε και πρόσθεσε ότι «εμείς θα εξακολουθούμε να μιλάμε για αυτά τα οποία έχουμε κάνει και αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε. Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αναγκάζεται να καταφύγει σε τέτοιες πρακτικές; Μπορώ ίσως να το εξηγήσω, όχι μόνο γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν. Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, κάνεις αυτό το οποίο ξέρεις και η αξιωματική αντιπολίτευση ξέρει καλά να παίζει αυτό το παιχνίδι».

«Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η πλήρης ένδεια θέσεων και προτάσεων για το μέλλον της χώρας και αυτό νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές και θα μπαίνουμε στο σκληρό πυρήνα της προεκλογικής περιόδου, πιστεύω ότι θα αναδειχθεί και θα το κατανοήσουν οι πολίτες», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Επεσήμανε, δε, ότι «εμείς πια έχουμε 3,5 χρόνια κυβερνητικής θητείας στην πλάτη μας. Οι πολίτες γνωρίζουν τι έχουμε κάνει, τι έχουμε κάνει καλά, τι δεν έχουμε κάνει καλά, αλλά γνωρίζουν κατά βάση ότι έχουμε αντιμετωπίσει μεγάλες κρίσεις με αποτελεσματικότητα και έχουμε υλοποιήσει το κυβερνητικό μας σχέδιο.

Άρα πιστεύω ότι με πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία μπορώ να κοιτάξω τους πολίτες στα μάτια και να τους πω αυτά που θέλω να κάνω στην τετραετία και πιστέψτε με, ότι μπορώ να τα υλοποιήσω. Διότι αυτό το οποίο σας είπα το 2019 ότι θα έκανα, το υλοποίησα».

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να εκφραστεί δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση στις εκλογές, απάντησε: «Κάθε εκλογή είναι αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο λόγος που μπορεί να έχουμε διπλές εκλογές είναι ότι έχουμε απλή αναλογική που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κατάλαβε ότι χάνει τις εκλογές. Βολευόταν σε εκείνη τη συγκυρία. Δυσαρέσκεια μπορεί πάντα να εκφραστεί. Καταλαβαίνω γιατί μπορεί να υπάρχει εκνευρισμός. Οι πολίτες πιστώνουν στην κυβέρνηση την προσπάθεια.

Πολλοί προέβλεπαν καταστροφικό χειμώνα, δεν ήταν όμως καταστροφικός χειμώνας. Η αγορά κινήθηκε πολύ καλά, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην Περιφέρεια, μας βοήθησε και ο καιρός. Η κυβέρνηση έχει ξοδέψει πολλά δισεκατομμύρια για να στηρίξει την κοινωνία. Η πρώτη κάλπη είναι η κρίσιμη. Θα καθορίσει και θα στείλει τα μηνύματα».

Στη συνέντευξη Τύπου του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον θάνατο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. «Η ιστορία θα κρίνει τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής δίκαια αλλά και αυστηρά, για τον άνθρωπο Κωνσταντίνο μας συνοδεύει ήδη η θλίψη και ο σεβασμός» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.Αναφερόμενος στις όποιες αντιδράσεις δημιουργήθηκαν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ως ιδιώτης, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι ο ίδιος δεν διακρίνει εντάσεις, αλλά ιστορική αναμόχλευση του ρόλου του Κωνσταντίνου, κάτι που είναι χρήσιμο για τις νέες γενιές.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι απολύτως σωστή η απόφαση να κηδευτεί ο Κωνσταντίνος ως ιδιώτης, αφού το βασίλειο της Ελλάδας δεν υφίσταται πια και ο τέως βασιλιάς είχε απωλέσει την ελληνική ιθαγένεια. Τόνισε ωστόσο ότι η κηδεία θα τελεστεί τη Δευτέρα με την αξιοπρέπεια και το τελετουργικό που επιβάλλεται για την ιστορική διαδρομή του Κωνσταντίνου.

Σε απάντηση που έδωσε αναφορικά με τις εξελίξεις για την πώληση F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και τη στάση του Κογκρέσου, ανέφερε: «Καταρχάς δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το αίτημα στο Κογκρέσο. Το F-35 δεν είναι ακριβώς αντίδωρο. Εμείς ενδιαφερόμαστε για το δικό μας εξοπλιστικό πρόγραμμα. Εμείς έχουμε υποβάλει το δικό μας αίτημα. Δεν είναι συνδεδεμένο. Το τι θα κάνει το Κογκρέσο για το τουρκικό αίτημα είναι δικό του θέμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για το Κογκρέσο για να πωληθούν οπλικά συστήματα στην Τουρκία είναι να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους. Οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, είναι υπερπτήσεις πάνω από ΝΑΤΟϊκά νησιά». «Όχι δεν πιστεύω ότι θα έχουμε θερμό επεισόδιο. Ανησυχώ για τη ρητορική, ζητώ από την Τουρκία να αντιληφθεί ότι δεν έχει σωστή στρατηγική.

Όσο ισχυρά προστατεύουμε τα σύνορά μας και όσο ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο διατεθειμένοι είμαστε να καθίσουμε να συζητήσουμε τη μια διαφορά που έχουμε με την Τουρκία. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε δει το κρεσέντο της ρητορικής και από εδώ και πέρα να πέσουν οι τόνοι.

Και εδώ και στην Τουρκία, θα έχουμε εκλογές την ίδια χρονική περίοδο, μπορεί να είναι και καλό από μιας πλευράς, σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τα κυριαρχικά της δικαιώματα και ούτε χρειάζεται έγκριση κανενός για να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Ο φράχτης ήταν αποτελεσματικός και όπου είναι γεωγραφικά εφικτό θα επεκταθεί. Αφού η ΕΕ δεν θα μας δώσει πόρους γι αυτό, θα προχωρήσουμε με εθνικούς πόρους», είπε ο πρωθυπουργός επίσης ερωτώμενος για την Τουρκία

O πρωθυπουργός μίλησε και για την υπόθεση της «νεκρής 5χρονης Μαρίας» που υποτίθεται ότι είχε χάσει τη ζωή της σε νησίδα του Έβρου. Όπως είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Η αυστηρή πολιτική στη φύλαξη των συνόρων έχει φέρει αποτελέσματα. Έχει τσακίσει τα δίκτυα των διακινητών. Δυστυχώς όμως αυτοί δεν δρουν μόνοι τους, έχουν συνεργάτες. Στην Ελλάδα, κάποιες ΜΚΟ και κάποια συγκεκριμένα μέσα… Και η ιστορία της μικρής Μαρίας είναι ενδεικτική του τρόπου που λειτουργούν αυτά τα κυκλώματα».  Και συνέχισε:

«Είμαι εξοργισμένος με αυτή την ιστορία διότι θυμάμαι την πίεση που δέχθηκε η χώρα, τα πρωτοσέλιδα στο εξωτερικό για έλλειψη ανθρωπισμού και τελικά απεδείχθη ότι ήταν όλο κατασκεύασμά, ήταν όλο ένα ψέμα! Που αναπαράχθηκε από ΜΚΟ και από μεγάλα ξένα μέσα του εξωτερικού και δυστυχώς από την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

«Τα μέσα του εξωτερικού τουλάχιστον είχαν το θάρρος να ανακαλέσουν αυτά που έγραψαν. Η αξιωματική αντιπολίτευση δε ζήτησε συγνώμη. Είναι απαράδεκτο. Αγγίζει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Δε μπορώ να δεχθώ να διασύρεται η χώρα μέσα από ψεύτικα δημοσιεύματα και σε αυτή την προσπάθεια να βρίσκουν κάποιοι συμμάχους από την Ελλάδα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Τέμπη: Προσωπικό μου στοίχημα να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο ποτέ

Ο πρωθυπουργός, στην καθιερωμένη ανασκόπηση του στο Facebook, αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να εξαλειφθούν παθογένειες που κρατάνε πίσω τη χώρα διαχρονικά, ενώ δεσμεύτηκε για κάθε δυνατή στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας

Σε ομιλία του στο Μαρούσι ο πρωθυπουργός, είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στα Τέμπη ότι «Η καλύτερη δικαίωση για την θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε πως δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: To market pass συμπληρωματικό στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στον εβδομαδιαίο απολογισμό του, αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού που έρχεται, στις επενδύσεις που γίνονται στη χώρα, αλλά και στους Guns Ν’ Roses που έρχονται το καλοκαίρι στην Ελλάδα για να δώσουν συναυλία.