ΓΔ: 1236.2 1.25% Τζίρος: 94.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Καρκίνος: Έγκυρη διάγνωση, θεραπεία και φροντίδα οι πυλώνες της εθνικής πολιτικής

Στο μήνυμα του, ο Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε και στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου «Απόστολος Δοξιάδης» και «Φώφη Γεννηματά», τονίζοντας ότι σηματοδοτούν μια νέα εποχή, στη πρόληψη του καρκίνου στη χώρα μας.

«Η Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου μας δίνει την ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα ελπίδας και συμπαράστασης, σε όλους τους συνανθρώπους μας που δίνουν τη μάχη ενάντια στην ασθένεια καθώς και στους επιστήμονες, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για να προσφέρουν νέα όπλα στον ασθενή. Δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλλουμε από τον πλευρά που μας αναλογεί, στην πρόληψη της νόσου και σε μια καλύτερη περίθαλψη για τον ασθενή.

Η πανδημική κρίση έφερε σημαντική επιβάρυνση στα συστήματα υγείας, με ορατά τα δυσμενή αποτελέσματα, για τους ογκολογικούς ασθενείς. Οφείλουμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα, στην περίθαλψη της ευαίσθητης αυτής ομάδας των ασθενών», αναφέρει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Σημειώνει ότι πυλώνες της εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο, αποτελούν η πρώιμη διάγνωση, η θεραπεία και η ανακουφιστική φροντίδα. «Αποτελεί χρέος της πολιτείας, η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ασθενών, στις σύγχρονες θεραπείες που έχουν ανάγκη», αναφέρει και προσθέτει ότι οι γιατροί των δημοσίων δομών στηρίζουν το σύστημα υγείας, ωστόσο είναι απαραίτητη, η άμεση ενίσχυση των ογκολογικών κλινικών, με εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής, τονίζει, θα συνεχίσει την προσπάθεια να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση, με διάθεση κονδυλίων που αξιοποιούνται για την ενίσχυση των δομών υγείας. Στο μηνυμά του ο κ. Πατούλης αναφέρεται και στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου «Απόστολος Δοξιάδης» και «Φώφη Γεννηματά», τονίζοντας ότι σηματοδοτούν μια νέα εποχή, στη πρόληψη του καρκίνου στη χώρα μας.

Σχετικά με την ενημέρωση του κοινού σημαντική είναι η συμβολή των ΚΕΠ Υγείας που λειτουργούν στους 150 δήμους - μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, με προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες. «Καθώς ένας στους τρείς καρκίνους μπορεί να προληφθεί, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες, για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου», υπογραμμίζει ο κ. Πατούλης. Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη για την οργάνωση δομών ανακουφιστικής φροντίδας. «Οφείλουμε ως κοινωνία να διασφαλίσουμε στους ασθενείς ότι μπορούν να φύγουν με αξιοπρέπεια», καταλήγει.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκλήρωση 18ου συνεδρίου ΕΔΔΥΠΠΥ: Η αυτοδιοίκηση είναι κοντά στον άνθρωπο

«Θα κάνουμε την Ελλάδα χώρα υγείας, όπως της αξίζει. Οφείλουμε να επενδύσουμε στην δημόσια υγεία, όπως επενδύουμε στην άμυνα της χώρας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. Γιώργος Πατούλης.
Giorgos Patoulis, Perifereia Attikis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε συσπείρωση και ενότητα, κάλεσε τον ιατρικό κόσμο από τη ΔΕΘ ο Γ. Πατούλης

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι η χώρα του Ιπποκράτη μπορεί  να γίνει παγκόσμιος προορισμός υγειας και οι Έλληνες επιστήμονες αποτελούν το δυνατό χαρτί που οφείλει η πολιτεία να αξιοποιήσει.
Mitsotakis-Kyriakos-gov.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στα 5,2 δισ. ευρώ ο φετινός προϋπολογισμός για την Υγεία

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Υγεία αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία, επισημαίνοντας την αύξηση του προσωπικού και την ανάδειξη χρηματοδοτικών εργαλείων για παρεμβάσεις.
skertsos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σκέρτσος: Στόχος ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον πολίτη

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι η πρωτοφανής πίεση της πανδημίας κατέδειξε όλα τα δομικά προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας που είχε εξαιρετικά χαμηλά αμειβόμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Skopia-epixeiriseis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας για πρόγραμμα προγεννητικών ελέγχων

Το μνημόνιο υπεγράφη διαδοχικά με ασυγχρονικό τρόπο από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, τον υπουργό Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Μπέκιμ Σάλι, και τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος Εμβρυομητρικής Ιατρικής, καθηγητή, Κύπρο Νικολαΐδη.
Sakellaropoulou, proedros dimokratias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΠτΔ για τα ΑμεΑ: Nα εξαλειφθούν τα στερεότυπα ξεπερασμένων εποχών

Σε ανάρτηση της επισημαίνει ότι: «Οφείλουμε να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους, απαλλάσσοντας την από τα εμπόδια που τη δυσχεραίνουν, και προσφέροντάς τους παράλληλα ευκαιρίες μόρφωσης, καλλιέργειας δεξιοτήτων, εργασίας».