ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γιοχάνες Χαν για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο

Ο πρωθυπουργός επισήμανε στον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για τον Προϋπολογισμό και τη Διοίκηση πως το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο θα πρέπει να παρέχει επαρκή περιθώρια για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών

Στο επίκεντρο βρέθηκε το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για τον Προϋπολογισμό και τη Διοίκηση, Γιοχάνες Χαν, με τις μνήμες από τις κρίσεις που έχουν πλήξει την Ευρώπη (πανδημία, ενεργειακό) να είναι ακόμα νωπές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2021-2027 και ο νέοι ίδιοι πόροι για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με πρωτοβουλίες της ευρωπαϊκής επιτροπής για την ενίσχυση της βιομηχανικής πολιτικής και τη στήριξη της καινοτομίας.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το υπό διαπραγμάτευση νέο δημοσιονομικό πλαίσιο θα πρέπει να παρέχει επαρκή περιθώρια για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, κάτι που αποδείχτηκε απαραίτητο τα προηγούμενα χρόνια, τονώνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ και διαφυλάσσοντας την κοινωνική συνοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός για ευρωπαϊκή στήριξη από τις καταστροφές

Εκτός από τις συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την πρόεδρο της Κομισιόν θα υπάρξουν διευρυμένες συνομιλίες όπου θα συμμετέχουν αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

O πρωθυπουργός θα επιδιώξει συντονισμό με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς καμιά από τις χώρες και πολύ περισσότερο η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα εκεί που βρισκόταν κατά την κρίση χρέους.
kiriakos mitsotakis, kyvernisi, prothipourgos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουκρανία και ενέργεια στο επίκεντρο των συζητήσεων στις Βρυξέλλες

Ο πρωθυπουργός στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ θα υπογραμμίσει τη διάσταση της συνεργασίας ΝΑΤΟ-Ε.Ε., καθώς και τη σημασία της ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας. Αύριο θα συζητηθεί στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το θέμα της ενέργειας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αφρικής ο πρωθυπουργός

Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι τα ανοίγματα και η ενίσχυση των σχέσεων με την υποσαχάρια Αφρική, κάτι που δρομολογείται ήδη μέσω της «διπλωματίας των εμβολίων», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.