ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Tsipras
Shutterstock

Τον Πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα συνάντησε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άκουσε από τον Ahmad Naderi τις απόψεις του Ιράν για την εκτέλεση του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα κ. Ahmad Naderi, κατόπιν αιτήματος του Πρέσβη, με τον όποιο συνομίλησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στο Ιράκ.

Ο Πρέσβης του Ιράν παρουσίασε τις θέσεις της χώρας του για την εκτέλεση του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί. στο Ιράκ από τις αμερικανικές δυνάμεις και τις επιπτώσεις που είχε και θα έχει για την περιοχή. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η εκτέλεση του Ιρανού Στρατηγού παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συμβάλλει στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση του Ιράκ και της ευρύτερης περιοχής.

Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ψυχραιμία και αποκλιμάκωση της έντασης και να υποστηριχθεί ενεργά από τη διεθνή κοινότητα η ειρήνη και η σταθερότητα στο Ιράκ, στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και ειδικά της αρχής της μη εμπλοκής στα εσωτερικά τρίτων χωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί τον βασικό αντίπαλο της Ν.Δ.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ως τον μόνο ισότιμο αντίπαλο της ΝΔ, καλώντας για ενδυνάμωση και φυσική παρουσία του κόμματος στις γειτονιές. Έκανε λόγο για "μικρό θαύμα" που έφερε ελπίδα στον χώρο.
Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Βαλλιστικός πύραυλος των Χούθι αναχαιτίστηκε στη Χαμίς Μουσάιτ

Η συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως αναχαίτισε και κατέστρεψε πύραυλο που εκτόξευσαν οι Χούθι κατά της πόλης Χαμίς Μουσάιτ, όπου βρίσκεται σημαντική αεροπορική βάση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τούρκι αλ Μάλκι.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης στο Σπλιτ για σύνοδο MED9: Ενέργεια, ανταγωνισμός, μεταναστευτικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής MED9 στο Σπλιτ Κροατίας, όπου θα συζητηθούν η ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα, η ενεργειακή ασφάλεια, το μεταναστευτικό και οι εξελίξεις σε Ιράν και Μέση Ανατολή.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Καλιφορνέζοι αξιωματούχοι καταδικάζουν δήλωση Τραμπ για Ιράν και πόλεις

Ο Τραμπ, σε ομιλία στη Νεμπράσκα, δήλωσε πως το Ιράν μπορεί να «καταστρέψει» μια μεγάλη αμερικανική πόλη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Μίλησε για τις οικονομικές θυσίες του πολέμου και χαρακτήρισε τις αυξήσεις τιμών «μικρό τίμημα».
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη στη Βρετανία για φερόμενη επίθεση στη βάση Φέιρφορντ

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν 22χρονο στο Λονδίνο ως ύποπτο για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών σχετικά με φερόμενη συνωμοσία σε βάση της RAF στο Φέιφορντ, που χρησιμοποιούνταν από τις ΗΠΑ για επιθέσεις στο Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Σε εξέλιξη παραμένουν οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν, λέει η Ντόχα

Το Κατάρ επιβεβαιώνει τη συνέχιση συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν με τη μεσολάβησή του, στοχεύοντας να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή, έπειτα από επτά μήνες πολέμου, και καλεί για άμεση διαπραγματευτική λύση.