ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στ. Πέτσας: Πρόσωπο κοινής αποδοχής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας έκανε αναφορά στην επικείμενη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ για τον νέο εκλογικό νόμο ανέφερε πως ο πήχης για αυτοδυναμία θα κινείται στο 37%-38%.

Σε συνέντευξη του στον σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλίος Πέτσας σημείωσε πως η ονοματολογία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα πλήττει το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει ένα πρόσωπο που θα μπορεί να συνθέσει και να είναι κοινής αποδοχής. Παράλληλα αναφέρθηκε στον νέο εκλογικό νόμο αλλά και την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι.

Και, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε την αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ειδικότερα για ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.  Στο άλλο μεγάλο θέμα των ημερών, το νέο εκλογικό νόμο, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι ο πήχης για την αυτοδυναμία θα κινείται στο 37% με 38% με βάση κάποιες προϋποθέσεις. 

Ερωτηθείς για τα νέα επεισόδια στο Κουκάκι, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθεί ο νόμος για τις αστικές ευθύνες σε περίπτωση καταστροφών αλλά για την ώρα -διευκρίνισε- δεν έχει συζητηθεί θέμα περαιτέρω αυστηροποίησης των συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων. 

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολογίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι θα γίνει μία σοβαρή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από το β' εξάμηνο του 2020 και αυτό είναι δέσμευση του πρωθυπουργού. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έδωσε έμφαση στη μείωση των φόρων στην εργασία και τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει η μείωση των φόρων στην κατανάλωση, ανέφερε και πρόσθεσε ότι για την ώρα δεν υπάρχει θέμα μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi, Vouli, Proipologismos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέντε ελαφρύνσεις φόρων - εισφορών για επανεκκίνηση της οικονομίας

Ανακοινώσεις - έκπληξη από τον πρωθυπουργό για μόνιμες ελαφρύνσεις. Μειώνονται προκαταβολή φόρου, συντελεστής εταιρικών κερδών, ασφαλιστικές εισφορές και μένει σε αναστολή η εισφορά αλληλεγγύης.