ΓΔ: 2481.17 -0.18% Τζίρος: 16.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:49:39
Αλέξης Χαρίτσης ομιλία Βουλή
Φώτο: ΑΠΕ

Χαρίτσης: Η ανάκαμψη και η σταθεροποίηση επιτεύχθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

Επικρίνει τη ΝΔ ότι η ρητορική της περί ανάπτυξης είναι απλά «ένα προπέτασμα καπνού για την εξυπηρέτηση των ήδη ισχυρών».

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», λέγοντας πως «σε κάθε μεταρρύθμιση της νέας κυβέρνησης διακρίνει κανείς ένα ιδεοληπτικό υπόστρωμα που παραπέμπει στις χειρότερες μέρες της μνημονιακής επιτήρησης».

Ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι «η ανάκαμψη και η σταθεροποίηση της χώρας επιτεύχθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις της, «την αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τη δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας και την αξιοποίηση κάθε πηγής χρηματοδότησης που οδήγησε στην πανευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας μας στο επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ».

Επισημαίνει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ «τομές που το παλιό πολιτικό σύστημα απέφευγε επί μακρόν, όπως η θέσπιση ενός αξιόπιστου και αντικειμενικού συστήματος δημοσίων συμβάσεων για προμήθειες και δημόσια έργα σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα, έγιναν πράξη μόλις σε τέσσερα χρόνια».
 
Επικρίνει τη ΝΔ ότι η ρητορική της περί ανάπτυξης είναι απλά «ένα προπέτασμα καπνού για την εξυπηρέτηση των ήδη ισχυρών»: «Αποδέσμευση λογαριασμών όσων ελέγχονται για οικονομικά εγκλήματα, ασυλία τραπεζικών στελεχών, ρυθμίσεις όπου ελεγκτής και ελεγχόμενος ταυτίζονται, φωτογραφικές διατάξεις για την εξυπηρέτηση ημετέρων».
 
Ασκεί κριτική για το έργο του υπουργείου Εργασίας που «παραπέμπει σε μια πολιτική απορρύθμισης που εν τέλει υπονομεύει την ανάπτυξη, ενώ το αποτέλεσμα είναι ήδη ορατό: ρεκόρ 18ετίας στις απολύσεις τον Οκτώβριο, με απώλεια 126.000 θέσεων εργασίας».
 
Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι η συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν νέες δυνατότητες για ένα «ποιοτικό άλμα της ελληνικής οικονομίας προς τα μπροστά» και επικρίνει την κυβέρνηση ότι το «ναρκοθετεί».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τοποθέτηση για ανεξαρτητοποιήσεις και ερώτηση προς ΕΛ.ΑΣ.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τους ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές να επιστρέψουν τις έδρες τους και καλούν την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη να ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφιοι. Τονίζουν τη σημασία διαφάνειας και συλλογικότητας.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Η μονιμότητα διασφαλίζει την ανεξαρτησία των υπαλλήλων

Ο Θ. Ξανθόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε casus belli για την κοινωνία την πρόταση της ΝΔ για αλλαγή της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας πως η μονιμότητα εξασφαλίζει ανεξαρτησία και ποιότητα στο δημόσιο.
Σημαίες Ελλάδας Βουλγαρίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρωση αμυντικών συμφωνιών με Βουλγαρία, Μαυροβούνιο στη Βουλή

Η Βουλή επικύρωσε διμερείς αμυντικές συμφωνίες με Βουλγαρία και Μαυροβούνιο, με τη στήριξη κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο Αθ. Δαβάκης χαρακτήρισε σημαντική μεταρρύθμιση την ένταξη στρατιωτικών νοσοκομείων στην ΕΚΑΠΥ.
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μυρτώ Κοροβέση ορκίστηκε βουλευτής Ανατολικής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Μυρτώ Κοροβέση ορκίστηκε βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Καραμέρου. Ωστόσο, αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί, καθώς είναι πλέον αντιπρόεδρος στους «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ».
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να καθορίσει την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση

Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε στο Mega πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να γίνει ξανά ισχυρός με σαφές πρόγραμμα και επιβεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία, επιμένοντας σε προγραμματική συμφωνία για συμμαχίες και συγκεκριμένες προοδευτικές πολιτικές.