ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xardalias-Nikos
Φωτο: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ο Χαρδαλιάς ξεκινά επιθεωρήσεις σε στρατόπεδα για μέτρα πυρασφάλειας

Ο Υφυπουργός, θα συνοδεύεται κατά περίπτωση από τους Επιτελάρχες των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, με επιτόπιους ελέγχους σε κρίσιμους και ζωτικής σημασίας βασικούς χώρους φύλαξης πυρομαχικών και καυσίμων.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, από αύριο Κυριακή, έως και την Τετάρτη, υπό τις οδηγίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, θα υλοποιήσει σχέδιο έκτακτων επιθεωρήσεων και αξιολογήσεων μέτρων ασφαλείας και πυρασφαλείας αποθηκών και χώρων φύλαξης πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων σε Σχηματισμούς και Μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ο Υφυπουργός, θα συνοδεύεται κατά περίπτωση από τους Επιτελάρχες των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, με επιτόπιους ελέγχους σε κρίσιμους και ζωτικής σημασίας βασικούς χώρους φύλαξης πυρομαχικών και καυσίμων, καθώς και με τη διεξαγωγή εκτάκτων ασκήσεων πυρασφαλείας, θα εξετάσει διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια του προσωπικού, των μέσων και των υλικών. Αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς θα βρεθεί διαδοχικά στις έδρες:

Κυριακή 30 Ιουλίου

  • Της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών, στην Ξυλαγανή Κομοτηνής.
  • Της 873 Αποθήκης Καυσίμων, στη Θεσσαλονίκη.
  • Της 110 Πτέρυγας Μάχης και της 1ης Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων, στη Λάρισα.

Δευτέρα 31 Ιουλίου

  • Του 8ου Λόχου Αποθηκών Πυρομαχικών, στο Πετσάλι Ιωαννίνων.
  • Της 117 Πτέρυγας Μάχης, στην Ανδραβίδα.
  • Της 116 Πτέρυγας Μάχης, στον Άραξο.

Τρίτη 1 Αυγούστου

  • Της 115 Πτέρυγας Μάχης, στα Χανιά, όπου εκτός από τους ελέγχους θα παρακολουθήσει μικρής κλίμακας άσκηση στο πεδίο εκπαίδευσης Πυροσβεστών.
  • Του Λόχου Εφοδιασμού και Μεταφορών του 5ου Τάγματος Υποστήριξης, στο Ναύσταθμο Κρήτης (Σούδα).

Τετάρτη 2 Αυγούστου

  • Της 114 Πτέρυγας Μάχης, στην Τανάγρα, όπου εκτός των άλλων θα παρακολουθήσει άσκηση δοκιμής Σχεδίου Πυρασφάλειας και αντιμετώπισης Μείζονος Συμβάντος.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων και των ελέγχων αναμένεται να συνεχιστεί και να επεκταθεί στο σύνολο των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kikilias-Vasilis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Πάμε σε πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο με νέο δόγμα στην πρόληψη

Υπογράμμισε πως ακριβής πρόβλεψη για τα καιρικά φαινόμενα δεν μπορεί να γίνει, καθώς οι μετεωρολογικές προγνώσεις γίνονται μόλις μια εβδομάδα πριν, παρόλα αυτά είναι γεγονός ότι ο φετινός χειμώνας ήταν άνυδρος.