ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Delphi Economic Forum

Περαιτέρω στήριξη των πυροσβεστών προαναγγέλλει ο Β. Κικίλιας

«Πρώτα από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, μετά των περιουσιών και μετά της οικολογίας, του δασικού πλούτου της χώρας», τόνισε ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Επίσκεψη στη διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, όπου και συνομίλησε με το πυροσβεστικό προσωπικό. Τον κ. Κικίλια υποδέχτηκε ο συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, υποστράτηγος Παναγιώτης Νιάφας και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής αρχιπύραρχος Σπυρίδων Παπαστάθης.

«Είμαι σήμερα εδώ στο Μαρκόπουλο, στη διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής και θα επισκεφτώ όλες τις διοικήσεις και τους πυροσβεστικούς σταθμούς, καταρχάς στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος θέλουν στήριξη, βοήθεια και δικαιούνται επιβράβευση για τις προσπάθειες τους», δήλωσε ο κ. Κικίλιας και προσέθεσε: «Κάνουν ένα μοναδικό επάγγελμα. Εμείς οι υπόλοιποι σίγουρα γυρίζουμε σπίτι μας το βράδυ. Οι άντρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως και της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και οι πιλότοι μας, δεν είναι σίγουρο ότι θα γυρίσουν το βράδυ σπίτι τους. Έχουν πέσει πολλοί στο καθήκον. Οι προσπάθειές τους είναι ηρωικές και όλη η κοινωνία πρέπει να τους αγκαλιάσει και να τους βοηθήσει, γιατί η αποστολή τους είναι πάρα πολύ σημαντική».

Επιπλέον ο κ. Κικίλιας επισήμανε: «Πρώτα από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, μετά των περιουσιών και μετά της οικολογίας, του δασικού πλούτου της χώρας. Όλα αυτά μαζί αποτελούν έναν ιερό σκοπό. Η ελληνική πολιτεία έχει στηρίξει και θα στηρίξει και άλλο τους πυροσβέστες μας και με ακόμα καλύτερη οργάνωση ώστε να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Μετά την πρόληψη μιλάμε για επενδύσεις και νέα τεχνολογία

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι έως τις 31/12/2023 είχαν προκηρυχθεί διαγωνισμοί ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ και ανακοίνωσε ότι «στο τέλος Μαρτίου, με τη βοήθεια όλων, θα έχουμε προκηρύξει διαγωνισμούς σε όλο το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Κικίλιας: Οι ενέργειες εμπρησμών δεν θα γίνουν ανεκτές

«Οι από πρόθεση αλλά και οι εξ αμέλειας εμπρησμοί, συνιστούν τον υπ' αριθμόν 1 κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους» τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Κικίλιας: Η αγορά των 7 Canadair αποτελεί πατριωτικό καθήκον

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η προμήθεια των 7 Canadair αποτελεί μόνο ένα μέρος του εξοπλιστικού προγράμματος ΑΙΓΙΣ, το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί στο σύνολό του τον Απρίλιο, και αφορά προμήθειες αξίας 2,1 δισ. ευρώ.
Kikilias-Vasilis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η πρόληψη για την αντιπυρική περίοδο ξεκινά από τη Στ. Ελλάδα

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε την ανάγκη για συντονισμό μεταξύ των φορέων για πιο άμεση και έγκαιρη συνεργασία ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία με τους εθελοντές καθώς και την αξιοποίησή τους.