ΓΔ: 1275.5 0.03% Τζίρος: 67.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Christos Staikouras

Σταϊκούρας: Δρομολογούμε 188 έργα συνολικού ύψους 27,6 δισ. ευρώ

Όπως δήλωσε στη Realnews ο υπουργός, «στον πυρήνα της στρατηγικής μας στόχευσης μέχρι το 2030 βρίσκεται μία δέσμη 188 έργων ύψους 27,6 δισ. ευρώ για σύγχρονες υποδομές και ασφαλείς μεταφορές».

«Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, στη βιώσιμη ανάπτυξη όλης της επικράτειας, στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της καθημερινότητας όλων των πολιτών της χώρας». Αυτό επεσήμανε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρα, και πρόσθεσε: «Επιδιώκουμε την ενίσχυση των "πράσινων" υποδομών και μεταφορών και την ορθολογική αξιοποίηση των πολύτιμων υδάτινων πόρων».

Όπως σημείωσε ο υπουργός, «στον πυρήνα της στρατηγικής μας στόχευσης μέχρι το 2030 βρίσκεται μία δέσμη 188 έργων ύψους 27,6 δισ. ευρώ για σύγχρονες υποδομές και ασφαλείς μεταφορές». Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των συγκοινωνιών μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου επαφών με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τις πρόσφατες επισκέψεις του, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις προκλήσεις.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε τις πρωτοβουλίες για ανέπαφες πληρωμές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την εξέλιξη των εργασιών της Γραμμής 4 του μετρό, ενώ για το μετρό της Θεσσαλονίκης είπε ότι αναμένεται να λειτουργήσει το 2024. Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για την πρόοδο εργασιών στον ΒΟΑΚ, με τον οποίο αναμένεται να συρρικνωθούν οι αποστάσεις, αλλά κυρίως να βελτιωθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια στο νησί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Chistos Staikouras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Τα έργα που αλλάζουν τη μορφή της χώρας το επόμενο διάστημα

Ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, ανέλυσε τις έξι βασικές δέσμες δράσεων για την πραγματοποίηση μικρών και μεγάλων δημοσίων έργων, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης, το Μετρό της Αθήνας, αλλά και τα μεγάλα οδικά έργα.
Christos-Staikouras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Υψηλή προτεραιότητα μας τα έργα αξιοποίησης υδάτινων πόρων

Ο υπουργός τονίζει ότι κάθε ένα από τα έργα που υλοποιεί το Υπουργείο έχει ξεχωριστή σημασία για τη βιώσιμη ανάπτυξη μικρών ή μεγαλύτερων περιοχών ή και ολόκληρης της χώρας, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Ενισχύουμε τα ΜΜΜ με νέα οχήματα και προσλήψεις προσωπικού

Ο υπουργός σε συνέντευξη του, μίλησε για τον ΟΣΕ, την Αττική Οδό, το Μετρό Θεσσαλονίκης, την ανανέωση του στόλου των αστικών συγκοινωνιών, την ηλεκτροκίνηση αλλά και για την πορεία των έργων στον ΒΟΑΚ και τη γραμμή 4 του Μετρό Αθήνας.
Christos-Staikouras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Σε τροχιά υλοποίησης έργα ύψους 27,6 δισ. ευρώ ως το 2030

«Προχωράμε με σχέδιο και στρατηγική για να φέρουμε πιο κοντά τις πόλεις και τις περιφέρειες της χώρας, με ασφάλεια, ταχύτητα και σεβασμό στο περιβάλλον. Βάζουμε όλη μας τη δύναμη για να πετύχουμε» γράφει σε ανάρτησή του.