Φωτο: ΑΠΕ

Νομοθετική πρωτοβουλία για να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας τόνισε ότι θα υπάρξει ρύθμιση για «να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού»

Πρωτοβουλία για να αποφευχθεί ο υποβιβασμός του ΠΑΟΚ στη Β' κατηγορία αναλαμβάνει η κυβέρνηση, ώστε να δώσει τέλος στις εντάσεις που έχουν προκληθεί από χθες και μεταφέρθηκαν στο πολιτικό πεδίο, οδηγώντας σήμερα στη διαγραφή του Θ. Ζαγοράκη από τον Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Στ. Πέτσα, με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας. Επίσης, όπως ανακοίνωσε στο μπρίφινγκ, με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.

Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς θα λειτουργήσουν κολυμβητήρια, αθλητικά κέντρα - Οι κανόνες προπόνησης

Οι κανόνες για την κάλυψη των αναγκών προπόνησης σε όλες τις ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και τα κολυμβητήρια. Επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις στη Super League.
Stayros Kalafatis-ND-Thessaloniki
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Δίνουμε οριστικό τέλος στις παθογένειες του ποδοσφαίρου

Ο γ.γ. της Κ.Ο της ΝΔ Στ. Καλαφάτης, τόνισε ότι οι «ποινές σε ομάδες μπορεί να επιβάλλονται με απόλυτη τεκμηρίωση και να διέπονται από την αρχή της αναλογικότητας. Σε αυτή ανταποκρίνεται και η τροπολογία που ψηφίσαμε».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις στον αθλητισμό προέτρεψε ο Λ. Αυγενάκης

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, σημείωσε πως ο αθλητισμούς αποτελεί μια ισχυρή βιομηχανία και έχει εξαιρετική δυναμική για την οικονομία, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει το θρυλικό «Ράλι Ακρόπολις»