Φώτο: ΑΠΕ

Τι ζήτησε ο Αδ. Γεωργιάδης από τους εκπροσώπους των γαλλικών τραπεζών

Η επανεργοποίηση των γαλλικών τραπεζών στην ελληνική αγορά βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο Παρίσι.

Συνάντηση με εκπροσώπους γαλλικών τραπεζών, στο πλαίσιο του Ελληνογαλλικού επενδυτικού συνεδρίου στο Παρίσι είχαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός, Γιάννης Τσακίρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βασικό θέμα στη συνάντηση ήταν η επανεργοποίηση των γαλλικών τραπεζών στην ελληνική αγορά σε ό,τι αφορά στη συγχρηματοδότηση μεγάλων έργων αλλά και τη συγχρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Credit Agricole, της HSBC, της Societe Generale και της Banque publique d'investissement.

Σημειώνεται ότι στην κοινή δήλωση σχετικά με την ελληνογαλλική οικονομική εταιρική σχέση, την οποία υπέγραψαν σήμερα στο Παρίσι οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Bruno Le Maire περιλαμβάνεται η πρόθεση να υποστηριχθεί η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, έχοντας ως βάση τη συνεργασία της με την Bpifrance.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Αμερικανικές επενδύσεις 500 εκατ. δολαρίων στην ενέργεια το 2020

Στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου βρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναλύοντας την νέα εποχή στις αμερικανικές επενδύσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Περιμένουμε σημαντικές επενδύσεις στη βιομηχανία από τις ΗΠΑ

Την αισιοδοξία του ότι η ελληνική βιομηχανία θα στηριχθεί σημαντικά από τις ΗΠΑ εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο καλύτερο επίπεδο.