ΓΔ: 1484.63 0.47% Τζίρος: 43.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:19:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Spartiates-Vouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναμένεται να εξετάσει τα οικονομικά των Σπαρτιατών και τις καταγγελίες Στίγκα για τον ρόλο Κασιδιάρη στην καθοδήγηση του κόμματος.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Το θέμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επόμενη συνεδρίασή της προκειμένου να αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας των 11 βουλευτών.  

Σύμφωνα με το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ και οι 11 βουλευτές ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους προκειμένου να διεξαχθεί η εισαγγελική έρευνα του Αρείου Πάγου. Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Στίγκας, δεν βρίσκεται στο μικροσκόπιο για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναμένεται να εξετάσει τα οικονομικά των Σπαρτιατών και τις καταγγελίες Στίγκα για τον ρόλο Κασιδιάρη στην καθοδήγηση του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη έχει διαπιστώσει ενδείξεις σε βάρος των βουλευτών των Σπαρτιατών για την διάπραξη του αδικήματος της εξαπάτησης των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες την οδήγησαν να αποστείλει την προηγούμενη εβδομάδα έγγραφο στη Βουλή για την άρση της ασυλίας τους προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της, θεωρώντας ότι στην πραγματικότητα οι ίδιοι και το κόμμα αποτελούν «βιτρίνα» του καταδικασμένου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη.

Στο έγγραφό της η κ. Αδειλίνη τονίζει ότι και οι 11 «Σπαρτιάτες» ήταν καθοδηγούμενοι από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην χρυσαυγίτη υπαρχηγό, ο οποίος κινούσε τα νήματα ως πραγματικός αρχηγός αφού με απόφαση του Αρείου Πάγου αποκλείστηκε από τις εκλογές ο συνδυασμός «Έλληνες» που είχε καταθέσει.

Ως ύποπτοι καλούνται ενώπιον του ανώτατου δικαστικού σώματος οι:

 1. Αθανασίος Χαλκιάς
 2. Χαράλαμπος Καστιβαρδάς
 3. Γεωργίος Μανούσος,
 4. Αλέξανδρος Ζερβέας,
 5. Ιωάννης Δημητροκάλλης
 6. Διονυσίος Βαλτογιάννης
 7. Γεωργίος Ασπιώτης,
 8. Μιχαήλ Γαυγιωτάκης,
 9. Ιωάννης Κόντης,
 10. Πέτρος Δημητριάδης και
 11. Κωνσταντίνος Φλώρος
   

Με ανακοίνωσή του το κόμμα Σπαρτιάτες τόνισε: «Η κοινοβουλευτική δημοκρατία συνιστά ιστορική κατάκτηση των ευρωπαϊκών λαών. Σήμερα η άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας των Βουλευτών των «Σπαρτιατών», προφανώς εντάσσεται στο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο, δηλαδή να αποτελέσει ένα εργαλείο για την επίτευξη ενός ενορχηστρωμένου σχεδίου πάταξης κάθε πατριωτικής φωνής και εθνικής συνείδησης. Η σύγχρονη δημοκρατία έχει ανάγκη από την ασφάλεια της διαφάνειας και ανανέωσης. Οι «Σπαρτιάτες» εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε προς υποστήριξη των αμερόληπτων θέσεών της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις της Βουλής για τον βουλευτή Κ. Φλώρο

«Δυστυχώς ο Κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά, γι’ αυτό και τολμώ να πω είναι αρκετά επιεικής γιατί όταν τον φτιάχναμε νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους» ανέφερε ο κ. Τασούλας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξάρτητοι οι βουλευτές των Σπαρτιατών Μανούσος, Δημητροκάλλης

Δύο από τους βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες ανεξαρτητοποιήθηκαν. Πυρά προς τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα ότι με ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες οδήγησε κατηγορούμε την ΚΟ του κόμματος.
Spartiates-Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών και στον Ηλ. Κασιδιάρη

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία διενήργησε προσωπικά έρευνα μετά από τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών έδωσε παραγγελία για ποινική δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.
Spartiates-Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ως ύποπτοι καλούνται από τον Άρειο Πάγο 11 βουλευτές των Σπαρτιατών

Τους καλεί σε εξηγήσεις η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την κατηγορία ότι εξαπάτησαν τους εκλογείς στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Τι αναφέρει στο έγγραφο της ζητώντας την άδεια της Βουλής.
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα

O πρόεδρος των «Σπαρτιατών» καλείται από την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Γεωργία Αδηλίνη την ερχόμενη Τρίτη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε, να καταθέσει για όλα αυτά που έχει καταγγείλει τις τελευταίες ημέρες.
Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στον βουλευτή Ανδρέα Πάτση

Ο ανεξάρτητος βουλευτής κατηγορείται για την υπόθεση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων τελευταίων ετών που είχε υποβάλλει, καθώς και για την συμμετοχή του σε αλλοδαπές εταιρίες.