ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Θα μισθώνουν μηνιαίως τις μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες leasing σχεδιάζουν να εφαρμόσουν πρόγραμμα μηνιαίας μίσθωσης μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το υψηλό κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αλλά και τα περιθώρια βελτίωσης σε χωρητικότητα, ισχύ και διάρκεια των μπαταριών αναγκάζουν κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρίες leasing να εφαρμόζουν έναν πρωτοποριακό πρόγραμμα προώθησης πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μηνιαία μίσθωση των μπαταριών.

Με δεδομένο ότι σήμερα οι μπαταρίες αποτελούν το πιο ακριβό τμήμα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, στο μέλλον θα δίνεται η δυνατότητα σε πελάτες να αποκτήσουν ξεχωριστά το σασί με τη μηχανή και ξεχωριστά -με χρηματοδότηση- τη μπαταρία. Στην Ευρώπη υπάρχει, ήδη, το αντίστοιχο πρόγραμμα με τάση τα επόμενα χρόνια να γίνει ευρύτερα γνωστό και να αποκομίσει υψηλά ποσοστά.

Αυτό μπορεί να ακούγεται για τον τελικό πελάτη ακραίο, όμως στην πράξη το πρόγραμμα τον βοηθάει να έχει πάντα μία καινούρια και αξιόπιστη μπαταρία, χωρίς τον κίνδυνο αστοχίας. Έτσι, αν για κάποιο λόγο υπάρξει πρόβλημα σε κάποια μπαταρία ή χάσει μέρος της χωρητικότητάς της, τότε η εταιρεία leasing, εφόσον βρίσκεται σε ισχύ το συμβόλαιο, θα την αντικαταστήσει άμεσα.

Με αυτό τον τρόπο, η τιμή απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μειώνεται σημαντικά ως προς τα υπόλοιπα μέρη, ενώ οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη μπαταρία για το χρονικό διάστημα που επιλέξουν πληρώνοντας μόνο τη μηνιαία καταβολή. Παρόλο που υπάρχουν πολλά οφέλη από τη μίσθωση των μπαταριών, σήμερα οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έχουν προχωρήσει σε αυτήν τη μορφή πωλήσεων.

Τα πλεονεκτήματα της μίσθωσης μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ότι ο ενδιαφερόμενος θα δαπανήσει ένα μικρότερο αρχικό κόστος, ενώ τη μπαταρία θα την αποπληρώσει σταδιακά μέσω συμβολαίου, έχοντας τη σιγουριά ότι θα έχει πάντα λειτουργική μπαταρία. Μετά το τέλος του συμβολαίου θα μπορεί να διαπραγματευτεί μία άλλη μπαταρία, ίσως μεγαλύτερη, την οποία θα μπορεί να την εφαρμόσει στο αυτοκίνητό του. Παράλληλα, ο οδηγός, σε περίπτωση που το αυτοκίνητό του είναι εταιρικό, θα μπορεί να περνάει όλο το ποσό των δαπανών στα έξοδα, με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερο κέρδος.

Το μειονέκτημα σε αυτό το πρόγραμμα και με βάση τη σημερινή κατάσταση των μπαταριών είναι ο περιορισμός των χιλιομέτρων που θα βάλουν οι εταιρείες leasing στον πελάτη. Όπως ισχύει, δηλαδή, και στα αυτοκίνητα με βραχυπρόθεσμη μίσθωση. Όμως, θα υπάρχει και η δυνατότητα απεριόριστων χιλιομέτρων, αλλά με το ανάλογο κόστος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

DEH, DEI, HLEKTROKINISI, ILEKTROKINISI
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΗ εγκαθιστά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών hub σημείων φόρτισης

Με τη δημιουργία 14 σημείων φόρτισης συνολικά, η ΔΕΗ Blue δημιουργεί το μεγαλύτερο hub σημείων φόρτισης στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη και εύκολη για τους ταξιδιώτες.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι λιγότερο ρυπογόνα από τα συμβατικά

Βάσει μελέτης, στην Ευρώπη οι εκπομπές ρύπων είναι 66%-69% χαμηλότερες από ένα παρόμοιο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο. Στις ΗΠΑ, αυτό το εύρος είναι 60%-68%, στην Κίνα είναι 37%-45% και στην Ινδία είναι 19%-34%.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το 24,4% των πωληθέντων οχημάτων στη χώρα διαθέτει υβριδική τεχνολογία

Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων τύπων αυτοκινήτων, δείχνουν την περιβαλλοντολογική συνείδηση, ενώ το μεγαλύτερο κέρδος για τους ιδιοκτήτες εντοπίζεται στη μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης.
electric cars-ilektrika-autokinita
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επενδυτικό ενδιαφέρον για τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης έχει ως αποτέλεσμα να προσελκύσει επενδύσεις ελληνικών και ξένων ομίλων. Ήδη υπάρχουν προγράμματα επιδοτήσεων από το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας που δίνουν ώθηση στην ηλεκτροκίνηση.