ΓΔ: 2697.81 0.10% Τζίρος: 337.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:53:33
τεχνητή νοημοσύνη interface

ByteDance: Νέο προηγμένο πρόγραμμα κειμένων Doubao 2.0 στην Κίνα

Η ByteDance κυκλοφόρησε το Doubao 2.0, τη νέα έκδοση της εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης για δημιουργία κειμένων που ήδη χρησιμοποιείται ευρέως στην Κίνα, ενισχύοντας έτσι τον ανταγωνισμό στις τεχνολογίες AI της αγοράς.

Η ByteDance ανακοίνωσε την παρουσίαση του αναβαθμισμένου προγράμματος δημιουργίας κειμένων Doubao 2.0, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της αρχικής έκδοσης Doubao. Το λογισμικό, που χρησιμοποιείται ευρέως στην Κίνα ως εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, παρουσιάστηκε σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που επικαλείται η QuestMobile.

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης χαμηλού κόστους από τη νεοφυή επιχείρηση DeepSeek, το οποίο είχε προκαλέσει διεθνείς εντυπώσεις, οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας εντείνουν τον ανταγωνισμό τους. Οι νέες παρουσιάσεις μοντέλων, όπως το Doubao 2.0, δείχνουν ότι οι εσωτερικοί παίκτες της αγοράς είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένοι, με λύσεις που στοχεύουν σε ευρύτερη προσέλκυση καταναλωτών και ενίσχυση της παρουσίας τους στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ενισχύεται η προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας στην τεχνητή νοημοσύνη

Το Πεκίνο θα ενισχύσει τη νομική προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας για αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και καινοτόμες τεχνολογίες, στο πλαίσιο του 15ου Πενταετούς Προγράμματος για την ψηφιακή οικονομία, την περίοδο 2026-2030.
Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαστεργίου: Ψηφιακή και καινοτόμα Ελλάδα το 2030 με στήριξη στην έρευνα

Η Ελλάδα παρουσίασε τις προοπτικές ενίσχυσης υποδομών και Τεχνητής Νοημοσύνης στη 90ή ΔΕΘ, με έμφαση σε σύγχρονα data centers και το AI Factory «PHAROS», ενισχύοντας τη θέση της στην ευρωπαϊκή ψηφιακή στρατηγική.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ειδικοί ζητούν ίσες ευκαιρίες μάθησης με τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίως

Στη διάσκεψη Global Smart Education Conference 2026, ειδικοί τόνισαν πως η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να εξασφαλίζει ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, αναγνωρίζοντας το ψηφιακό χάσμα και τις διαφορετικές ανάγκες κάθε χώρας.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η τεχνητή νοημοσύνη εκσυγχρονίζει τη χαλυβουργία στην Κίνα

Η κινεζική βιομηχανία χάλυβα, κάποτε συνδεδεμένη με έντονη ρύπανση και χειρωνακτική εργασία, μεταμορφώνεται ψηφιακά εφαρμόζοντας τεχνητή νοημοσύνη και αλγόριθμους, συνδυάζοντας «έξυπνη» παραγωγή και βιωσιμότητα.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ενισχύει παγκόσμια τη ρομποτική και τις εξαγωγές AI κυκλωμάτων

Η Κίνα κατέχει πάνω από το 50% της παγκόσμιας παραγωγής ανθρωποειδών ρομπότ, ενώ κυριαρχεί και στις πωλήσεις τετράποδων. Η παγκόσμια ζήτηση για AI αυξάνει δυναμικά τις εξαγωγές ολοκληρωμένων κυκλωμάτων της χώρας.
Ουρανοξύστης Πεκίνου νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Σχέδιο για ταχύτερη ανάπτυξη της κατανάλωσης τεχνητής νοημοσύνης

Έξι υπουργεία της Κίνας ανακοίνωσαν νέα μέτρα για την ενίσχυση της κατανάλωσης τεχνητής νοημοσύνης, προωθώντας έξυπνα προϊόντα, υπηρεσίες και σενάρια, με στόχο την αναβάθμιση ηλεκτρονικών συσκευών και ρομπότ για ηλικιωμένους.