ΓΔ: 877.99 0.19% Τζίρος: 40.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
TeamViewer
Φωτο: TeamViewer

Η TeamViewer επεκτείνει το Research & Development Hub στα Ιωάννινα

« Για φέτος έχουμε αποφασίσει να επενδύσουμε στη δημιουργία 10-15 νέων θέσεων εργασίας», όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Philipp Deutscher, Managing Director of TeamViewer Greece.

Σε περαιτέρω ανάπτυξη του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας που διατηρεί στα Ιωάννινα προχωρά η εταιρεία TeamViewer όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της. Σε αυτήν υπογραμμίζει ότι: \

  • Το Hub άνοιξε τον Ιανουάριο 2020 με 18 υπαλλήλους και έχει ήδη φτάσει τους 41 με στόχο τους 45 μέχρι τέλος της χρονιάς
  • 40 από τους 41 είναι Έλληνες
  • Η ηλικία των υπαλλήλων είναι μεταξύ 20 και 40 ετών
  • Μακροπρόθεσμος στόχος να φτάσει τους 150 υπαλλήλους
  • Από τους 41 εργαζόμενους, οι 11 είναι γυναίκες (26%). Για το μέλλον η TeamViewer προσδοκά να προσλάβει ακόμα περισσότερες εξειδικευμένες και ταλαντούχες γυναίκες. 
  • Το κέντρο διαθέτει οκτώ Senior Developers (Senior QA, Senior UI/UX Designers and Senior Software Engineers) και τέσσερις interims (μια γυναίκα) 

Το Hub έπαιξε και σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση του Blizz, που πλέον ονομάζεται TeamViewer Meeting και αναπτύχθηκε εξ’ ολοκλήρου στα Ιωάννινα. 

Ο Philipp Deutscher, Managing Director of TeamViewer Greece, Vice President Software Development  TeamViewer GmbH μας δηλώνει «Το πιο δύσκολο πράγμα για εμάς ήταν να τρέξουμε όλο το Project από μακριά. Οι ομάδες μόλις είχαν σχηματιστεί, η εκπαίδευσή τους αλλά και η κουλτούρα που θέλαμε να δημιουργήσουμε ήταν νέα, επομένως επρόκειτο για μια εξίσωση την οποία θα έπρεπε κι εμείς να μάθουμε να λύνουμε από την αρχή και να κάνουμε εξάσκηση. Ξεκινήσαμε στην Ελλάδα με 20 άτομα και ο αριθμός τους διπλασιάστηκε μέσα στο 2020 σε 40. Για φέτος έχουμε αποφασίσει να επενδύσουμε στη δημιουργία 10-15 νέων θέσεων εργασίας». Ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, αντιλαμβάνεται, ωστόσο, πως είναι περιορισμένος ο αριθμός του ταλέντου σε μια επαρχιακή πόλη συγκριτικά με την πρωτεύουσα.

«Ξέραμε ότι δεν θα βρούμε εκατοντάδες senior developers, αλλά δώσαμε μια σημαντική ευκαιρία σε junior στελέχη. Το 2021 εστιάζουμε περισσότερο σε ανώτατα στελέχη τα οποία θα ανοίξουν βέβαια με τη σειρά τους το δρόμο και για την πρόσληψη περισσότερων junior στελεχών αφού θα υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι πλέον για να τους εκπαιδεύσουν σωστά. Μέσα στο Φεβρουάριο θα διοργανώσουμε και ένα virtual career day».

Ο Philipp Deutscher παραδέχθηκε ότι οι “ψηφιακοί νομάδες” εντάσσονται στη φιλοσοφία της εταιρίας, όμως η τηλεργασία, όσο αποτελεσματική και να είναι, μειώνει  εντελώς τη φυσική επαφή που είναι απαραίτητη σε επίπεδο brainstorming. «Είναι έντονη η ανάγκη στα workshops, όταν γίνεται μια παρουσίαση να έχεις απέναντί σου τους ανθρώπους και να λαμβάνεις τις αντιδράσεις τους. Η εκτίμησή μου είναι ότι στο μέλλον θα έχουμε ένα νέο μείγμα που θα αποτελείται και από την εργασία εξ αποστάσεως αλλά κι από την φυσική παρουσία στο γραφείο».

Συνέχισε λέγοντας πως η επένδυση της TeamViewer λειτούργησε υποστηρικτικά καθώς υπήρξαν Έλληνες του εξωτερικού σε χώρες όπως η  Σουηδία και η Τσεχία που επέλεξαν να εγκατασταθούν στα Γιάννενα διότι ένιωσαν ασφάλεια στη σκέψη ότι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους ως απασχολούμενοι σε ένα πολυεθνικό brand.

Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές των Ιωαννίνων, η κυβέρνηση αλλά και το πανεπιστήμιο της περιοχής, υποδέχτηκαν, όπως τόνισε ο κ. Deutscher, την εν λόγω επένδυση θετικά αναγνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη  επιχειρηματική ευκαιρία που δημιουργείται κάνει την περιοχή ακόμη πιο ελκυστική. 

«Είμαστε πολύ δυνατοί σε προϊόντα remote control και remote support, όμως το επίπεδο διείσδυσης στην ελληνική αγορά, σε ό,τι αφορά το TeamViewer meeting παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Θα δουλέψουμε ώστε να κάνουμε ελκυστικότερη την εμπειρία του meeting ειδικά για τους νέους χρήστες. Μέσα στην καραντίνα πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των meetings από απόσταση και ευτυχώς καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε αυτή την τόσο μεγάλη ζήτηση αποτελεσματικά». Κατέληξε αποκαλύπτοντας πως τα εργαλεία που θα αναπτυχθούν προσεχώς θα έχουν να κάνουν με υπηρεσίες μετάφρασης και υποτιτλισμού που θα βασίζονται πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη και σύντομα θα έχουμε πιο λεπτομερείς ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε δεινούς χρήστες του διαδικτύου μετέτρεψε πολλούς ηλικιωμένους η πανδημία

Η επαφή και η χρήση της τεχνολογίας βελτιώνει, την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων, την καθημερινότητά τους και παράλληλα αποτελεί ένα μέσο που τους διευκολύνει σε τραπεζικές συναλλαγές, τη χρήση της άυλης συνταγογράφησης- και όχι μόνο.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στα 6 τρισ. δολάρια οι ζημιές από κυβερνοεπιθέσεις στις επιχειρήσεις μέχρι το 2021

Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις επιχειρήσεις παγκοσμίως με τις επιχειρήσεις να πρέπει να επενδύσουν αλλιώς κινδυνεύουν να ζημιωθούν οικονομικά αλλά και θα πληγεί η φήμη τους.