ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:47:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ώθηση στην ανάπτυξη του OpenRAN σε δίκτυα 5G δίνει η Hewlett Packard

Το λογισμικό διαχείρισης υπηρεσιών υποστηρίζει δίκτυα τηλεπικοινωνιών από τον πυρήνα έως το άκρο, μειώνοντας τον κίνδυνο και επιτρέποντας στους διαχειριστές να εκμεταλλευτούν τα οφέλη του 5G.

Η Hewlett Packard παρουσίασε το HPE Open RAN Solution Stack το οποίο θα επιτρέψει την εμπορική ανάπτυξη του Open RAN δίκτυα 5G. Περιλαμβάνει το λογισμικό ενορχήστρωσης και αυτοματισμού της HPE, αρχιτεκτονική για συγκεκριμένες υποδομές RAN και υποδομή βελτιστοποιημένη για telcos. Το HPE Open RAN Solution Stack διαθέτει επίσης τον νέο διακομιστή HPE ProLiant DL110 Gen10 Plus - τον πρώτο βελτιστοποιημένο διακομιστή Open RAN στον κλάδο.

Το HPE Open RAN Solution Stack αναπτύχθηκε από το νεοσύστατο Communications Technology Group (CTG) της HPE. Το CTG της HPE προσφέρει ένα από τα ευρύτερα χαρτοφυλάκια τηλεπικοινωνιών στην αγορά και έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να επωφεληθούν από τις τεράστιες ευκαιρίες που ξεκλειδώνει για την αγορά το 5G με μια «οικογένεια» ανοιχτών, διαλειτουργικών λύσεων. Το HPE Open RAN Solution Stack αποτελεί την εξέλιξη του HPE 5G CoreStack που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Οι λύσεις συνδέονται με μια κοινή πλατφόρμα ενορχήστρωσης η οποία υποστηρίζει την ανάπτυξη πόρων και εφαρμογών από τους τηλεπικοινωνιακούς πυρήνες έως το άκρο.

Τα παγκόσμια δίκτυα επικοινωνιών υφίστανται πρωτοφανή μετασχηματισμό. Το 5G έχει αναπτυχθεί με ανοιχτά πρότυπα, επιτρέποντας στους διαχειριστές δικτύων να απομακρυνθούν από «proprietary» λύσεις συγκεκριμένων προμηθευτών στα οποία δημιουργήθηκαν δίκτυα προηγούμενης γενιάς. Τα πρότυπα 5G δίνουν στους διαχειριστές δικτύου τη δυνατότητα να συνδυάζουν και να ταιριάζουν με τα καλύτερα προϊόντα και λογισμικό από πολλούς προμηθευτές τόσο στο RAN όσο και στο core δίκτυο. Οι ανοιχτές τεχνολογίες υπόσχονται να δημιουργήσουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό, να μειώσουν το κόστος και να ενισχύσουν την καινοτομία.

«Προωθώντας την καινοτομία edge-to-cloud μέσω ασφαλών opensolutionstacks, η HPE στοχεύει να γίνει ο καταλύτης του μετασχηματισμού της οικονομίας με πλατφόρμα το 5G», δήλωσε ο Phil Mottram, SVP και GM, Communications Technology Group, Hewlett Packard Enterprise. «Έχουμε συνεργαστεί με πελάτες και συνεργάτες για να δημιουργήσουμε το HPEOpenRANSolutionStack από την αρχή ώστε να καλύψουμε τις μοναδικές απαιτήσεις των εφαρμογών. Ο διακομιστής HPE ProLiant DL110 Gen10 Plus είναι ο μοναδικός ως τώρα διακομιστής βελτιστοποιημένος για φορτία (workloads) OpenRAN, που επιτρέπει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να προσφέρουν  αποτελεσματικότητα, να μειώνουν την πολυπλοκότητα λειτουργίας, και να απλοποιούν την υποδομή που απαιτείται για το δίκτυο ραδιοπρόσβασης (RAN)».

Επιτάχυνση της εμπορικής ανάπτυξης του OpenRAN

Το HPE Open RAN Solution Stack επιτρέπει στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να κατανέμουν πόρους όπου χρειάζεται, παρέχοντας αυξημένη ευελιξία και αποδοτικότητα δικτύου. Σχεδιασμένο από την αρχή για να υποστηρίζει RAN workloads, το HPE Open RAN Solution Stack επιτρέπει στους πελάτες να προχωρήσουν στο RAN και να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους, αποκτώντας τη δυνατότητα υποστήριξης νέων τεχνολογιών πολλαπλών προμηθευτών σε περιβάλλον χαμηλού κινδύνου.

Το κλειδί για την εφαρμογή του Open RAN σε μεγάλη κλίμακα είναι η ικανότητα διαχείρισης και ενορχήστρωσης workloadsσε χιλιάδες τοποθεσίες. Το δοκιμασμένο λογισμικό διαχείρισης και ενορχήστρωσης της HPE φέρνει βασικές καινοτομίες, που βασίζονται σε AI / ML. Αυτό επιτρέπει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να διαχειρίζονται χιλιάδες εικονικές μηχανές (VM) και εκατοντάδες διαφορετικές λειτουργίες εικονικού δικτύου (VNFs) ή καιcontainerizedλειτουργίες δικτύου(CNFs).

Δοκιμές 5GCore από την Orange και την HPE

Παγκοσμίως διαθέσιμο πλέον, το HPE 5G Core Stack είναι ένα ανοιχτό, cloud-native 5 G core network software stack που ξεκλειδώνει όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας 5G. Προσφέρει slicing και end-to-end αυτοματοποίηση, επιτρέποντας στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να προσφέρουν διαφοροποιημένες υπηρεσίες ποιότητας στα υπάρχοντα και μελλοντικά δίκτυά τους.

Η Orange, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές δικτύων κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, διεξάγει πολλαπλές δοκιμές για να διασφαλίσει ότι είναι έτοιμη για αυτόν τον σημαντικό μετασχηματισμό. Πέρυσι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ένα demo με HPE και Casa Systems στο εργαστήριό τους στη Γαλλία.

Με το HPE 5G Core Stack, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών μπορούν να προσφέρουν λειτουργίες δικτύου όπως απαιτείται και να ανταποκριθούν έτσι στις δυναμικές ανάγκες της αγοράς, αποφεύγοντας τοvendorlock-in και να προετοιμάσουν το δίκτυό τους για τις μελλοντικές εξελίξεις στα πρότυπα 5G. Το HPE 5G Core Stack μπορεί να αναπτυχθεί, να δοκιμαστεί και να τεθεί σε λειτουργία σε λιγότερο από μία ώρα - περισσότερο από 10 φορές πιο γρήγορα από μια παραδοσιακή λύση. Είναι απλό στη χρήση και προσφέρει απεριόριστη επεκτασιμότητα χάρη στον cloud-native.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανάγκη για επενδύσεις 300 δισ. ευρώ στις τηλεπικοινωνίες μέχρι το 2030

Ακόμα πιο επιτακτική είναι η ανάγκη για ανάπτυξη δικτύων υψηλών ταχυτήτων και του 5G που θα οδηγήσουν την Ευρώπη στον στόχο της ψηφιακής μετάβασης της οικονομίας και κοινωνίας μέχρι το 2030.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Εκτινάχθηκε» η χρήση των δεδομένων στην κινητή τηλεφωνία το 2020

Το 2020 σημειώθηκε πρωτόγνωρη αύξηση της χρήσης δεδομένων (+65,7%), που κορυφώθηκε, μάλιστα, στο 4ο τρίμηνο του 2020, ενώ τα λεπτά ομιλίας κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση της τελευταίας δεκαετίας (+5,6%).
tilepikoinonies, 5G, tilefonia, mobile
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

EY: Οι δέκα σημαντικότερες προκλήσεις για τις τηλεπικοινωνίες το 2021

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει αυξήσει την κίνηση δεδομένων στα δίκτυα μέχρι και 70%, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι καλούνται να ενισχύσουν τις υποδομές τους και την ποιότητα των ευρυζωνικών συνδέσεων.