ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Marathon Venture Capital: Έξοδος από το μετοχικό κεφάλαιο της Lenses.io

Το επενδυτικό ταμείο Marathon Venture Capital ανακοινώνει την έξοδο του από την Lenses.io μετά την εξαγορά της από την Celonis, μία από τις πιο επιτυχημένες Ευρωπαϊκές enterprise software εταιρείες.

Την έξοδό του από το μετοχικό κεφάλαιο της Lenses.io, η οποία υπήρξε η πρώτη του επένδυση ανακοινώνει το επενδυτικό ταμείο Marathon Venture Capital. Η Lenses.io, δημιουργός της ομώνυμης και ταχέως αναπτυσσόμενης πλατφόρμας λογισμικού που υποστηρίζει τους οργανισμούς στην αξιοποίηση μεγάλου όγκου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (streaming DataOps), ανακοίνωσε την εξαγορά της από την Celonis.

Η Celonis συγκαταλέγεται στις πιο επιτυχημένες εταιρείες enterprise software παγκοσμίως, με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Celonis είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην κατηγορία execution management. Το Celonis Execution Management System παρέχει στους οργανισμούς ένα νέο τρόπο διαχείρισης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους βασισμένο σε δεδομένα και στοχευμένη πληροφόρηση.

Η Lenses.io ιδρύθηκε το 2016, από τους Αντώνιο Χαλκιόπουλο και Χριστίνα Δασκαλάκη. Αντιλαμβανόμενοι την αυξανόμενη σημασία της αποδοτικής αξιοποίησης μεγάλου όγκου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, δημιούργησαν μία πλατφόρμα που υποστηρίζει οργανισμούς να υιοθετήσουν τεχνολογίες data streaming, όπως Apache Kafka, χωρίς να χρειάζονται τεχνικές γνώσεις, εξασφαλίζοντας εύκολη ενσωμάτωση και διαχείριση, ασφάλεια και συμμόρφωση, όπως επίσης πρόσβαση σε δεδομένα πραγματικού χρόνου από κάθε εργαζόμενο.

Η Lenses.io έλαβε αρχική χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων από την Marathon Venture Capital τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 άντλησε ακόμα 7,5 εκατομμύρια δολάρια από το κορυφαίο ευρωπαϊκό fund 83North και την Marathon Venture Capital. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η εταιρεία κατόρθωσε να προσθέσει στο πελατολόγιό της μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, με αριθμό αυτών να συγκαταλέγονται στη λίστα Fortune 100. Σήμερα, οι πελάτες της περιλαμβάνουν ονόματα όπως Daimler, Playtika, Bouygues Telecom, Generali και Schneider Electric, ενώ η ζήτηση για τα προϊόντα της αυξάνεται διαρκώς, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους δημιουργούν ψηφιακές υπηρεσίες με δεδομένα πραγματικού χρόνου.

Η τεχνολογία και η δυναμική που ανέπτυξε η Lenses.io προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, οδηγώντας σε συνεργασίες με ονόματα όπως Microsoft και Amazon. 

Ο Αντώνιος Χαλκιόπουλος, CEΟ και συνιδρυτής της Lenses.io δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Celonis, τον παγκόσμιο ηγέτη στο χώρο του Execution Management. Μαζί θα προσφέρουμε νέες δυνατότητες επεξεργασίας, διακυβέρνησης και ασφάλειας σε επιχειρηματικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Η εξαγορά αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Αναμένουμε να ανοίξουμε δεκάδες θέσεις εργασίας τους στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται και ελπίζουμε να χτίσουμε μια από τις καλύτερες enterprise εταιρείες της επόμενης δεκαετίας.” 

“Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την επιτυχία της Lenses.io που επιβεβαιώνει της αρχική μας υπόθεση ως Marathon Venture Capital ότι υπάρχουν αρκετοί έλληνες επιχειρηματίες που δημιουργούν Β2Β προϊόντα λογισμικού που απευθύνονται και πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το δρόμο που ανοίγεται στην ομάδα της Lenses.io αλλά και για τις πολλές νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στη χώρα, καθότι η Celonis οδηγεί την σημαντική αλλαγή στον τρόπο που οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται τα δεδομένα για να βελτιώσουν τις διαδικασίες τους.” σημείωσε ο Πάνος Παπαδόπουλος, εταίρος της Marathon Venture Capital.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έλλειψη στελεχών και ανάγκη για ανάπτυξη δεξιοτήτων στην κυβερνοασφάλεια

Την τελευταία τριετία έχουν πραγματοποιηθεί άλματα στη χώρα μας σε ό,τι αφορά την ψηφιακή διακυβέρνηση, ωστόσο διαπιστώνονται ελλείψεις τόσο σε αριθμό στελεχών όσο και σε βάθος εξειδίκευσης των επαγγελματιών πληροφορικής.