ΓΔ: 866.73 -0.12% Τζίρος: 83.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Προχωρούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η Ελλάδα παραγωγή drones

Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανέφερε πως η εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος «Αρχύτας» για τον σχεδιασμό και παραγωγή ελληνικών drones ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα. Στο τέλος του επόμενου τριμήνου η νέα αξιολόγηση του προγράμματος.

Σύμφωνη με το χρονοδιάγραμμα είναι, με το κλείσιμο του α' τριμήνου, η εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος «Αρχύτας» που αφορά στον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή ελληνικών drones με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, συγχαίροντας τους εμπλεκόμενους φορείς για το γεγονός αυτό.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε τα εξής: «Την 1η Σεπτεμβρίου, μετά από πολύμηνη προετοιμασία, τέθηκε σε λειτουργία η συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) με τα Πανεπιστήμια Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας, για το σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, με χρηματοδότηση του υπουργείου Οικονομικών.

Με το κλείσιμο του 1ου τριμήνου, πραγματοποιήθηκε η 1η αξιολόγηση. Διαπιστώθηκε ότι η εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος "Αρχύτας" είναι σύμφωνη με το χρονοδιάγραμμα. Συγχαίρω όλους τους εμπλεκόμενους για το πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας και την τήρηση των συμφωνηθέντων. Η επόμενη αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του επόμενου τριμήνου. Η Ελλάδα προχωρεί με αξιοπιστία και τάξη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, YPOIK
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Σταϊκούρας: Τον Απρίλιο θα είναι έτοιμο το πρωτότυπο ελληνικό drone

Ο υπ. Οικονομικών σημείωσε πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα «Αρχύτας» με τις εργασίες να προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Στα 3,4 δισ. ευρώ οι πληρωμές για αγορές οπλικών συστημάτων το 2022.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδια για την παραγωγή ελληνικών drones από την ΕΑΒ

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως θα συνδράμει ώστε το έργο να ολοκληρωθεί στον συντομότερο χρόνο με το χαμηλότερο δυνατόν δημόσιο κόστος, αλλά και την υψηλότερη ποιότητα ώστε να είναι διεθνώς ανταγωνιστικό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Κόλλιας: Ενθαρρυντική η έκπτωση 30% για τις συγχωνεύσεις

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σημείωσε πως είναι σημαντικό ότι απαλλάσσεται από τον φόρο εισοδήματος, το εισόδημα που προκύπτει από την υπεραξία μεταβίβασης στοιχείων της νέας εταιρείας σε τρίτο, υπό κάποιες προϋποθέσεις.
Foroi, Forologia, Diloseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ισχυρά φορολογικά κίνητρα για μεγαλύτερες επιχειρήσεις

Με τις νέες ρυθμίσεις στηρίζεται και προάγεται η ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ενισχύεται η ανθεκτικότητα και η ανταγωνιστικότητά τους, ενθαρρύνονται οι συνέργειες σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο, τόνισε ο υπ. Οικονομικών.
5G-diktyo-texnologia-tilepikoinwnies-smartphones
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το 5G μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης αλλάζει το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας

Ο κ. Στεφανόπουλος ανέδειξε «τη συμβολή των τηλεπικοινωνιακών δικτύων στην υποστήριξη των ανθρώπων να παραμείνουν υγιείς, συνδεδεμένοι και ανεξάρτητοι - σωματικά, συναισθηματικά και οικονομικά».