ΓΔ: 944.64 -1.22% Τζίρος: 62.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ELPE
Πηγή: Shutterstock

Προχωράει ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ΕΛΠΕ με την μετάβαση στο cloud

Η μετάβαση στο cloud μειώνει το χρόνο συντήρησης των υποδομών των ΕΛΠΕ και εκσυγχρονίζονται πολλές τεχνολογικά ξεπερασμένες εφαρμογές που έχει μια βαριά βιομηχανία.

Τη μετάβαση μεγάλου ποσοστού των κεντρικών υποδομών του ομίλου ΕΛΠΕ στο cloud ολοκλήρωσε με επιτυχία ο διεθνώς αναγνωρισμένος πάροχος λύσεων cloud και ψηφιακού μετασχηματισμού Office Line, στο πλαίσιο του ευρύτερου Ψηφιακού Μετασχηματισμού που επιχειρεί ο οργανισμός.

Στόχος του ψηφιακού μετασχηματισμού που επιχειρεί ο όμιλος είναι η λειτουργική βελτιστοποίηση των δραστηριοτήτων του και η καλύτερη ενεργειακή απόδοση ενώ αυξάνονται οι νέες υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν τα ΕΛΠΕ στους πελάτες τους χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του Microsoft Azure Cloud.

Τα πλεονεκτήματα της μετάβασης στο Cloud, που αποκόμισε ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ από τη συνεργασία με την Office Line, ανέλυσε συνοπτικά ο κ. Παναγιώτης Λυκουρίδης, Διευθυντής Λειτουργίας & Υποστήριξης Υποδομών του ομίλου: «Η άμεση εξυπηρέτηση σε επίπεδο IaaS για οποιαδήποτε ζήτηση υπάρξει από τις επιχειρησιακές μονάδες του Ομίλου είναι ένα από τα σημαντικότερα οφέλη που αποκομίσαμε από τη μετάβασή μας στο Cloud. Επίσης, λόγω της αρχιτεκτονικής του Azure, καταφέραμε και μειώσαμε το χρόνο συντήρησης των υποδομών μας. Τέλος, ο εκσυγχρονισμός πολλών από τις τεχνολογικά ξεπερασμένες εφαρμογές ήταν το μεγαλύτερο όφελος για εμάς. Προσπαθούσαμε επί χρόνια να βρούμε τρόπο να εκσυγχρονίσουμε τις εφαρμογές ξεπερασμένης τεχνολογίας (Legacy Application) που έχει μια βαριά βιομηχανία σαν εμάς και έτσι εκμεταλλευτήκαμε το συγκεκριμένο έργο για να εκσυγχρονίσουμε αρκετές από αυτές. Μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι αυτή τη στιγμή, μοντέρνες εφαρμογές, οι οποίες είτε παρέχονται ως SaaS είτε ως PaaS, δεν είναι διαθέσιμα σε περιβάλλοντα on-premises, όποτε δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε εκεί».

Από την πλευρά του, ο κ. Βασίλης Παπούλιας, COO της Office Line Α.Ε., σχετικά με το έργο, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την επιτυχημένη μετάβαση του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο Azure, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου. Εμείς, σαν Office Line, είμαστε στην προνομιακή θέση να μπορούμε να παρέχουμε σε όλους τους οργανισμούς, που επιθυμούν να μετασχηματιστούν, το Azure Migration & Modernization Program. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει μια σειρά από μοναδικά προνόμια: δοκιμασμένη μεθοδολογία με βάση τα “best practices”, σημαντική χρηματοδότηση υπηρεσιών μετάβασης στο Cloud, εκπαίδευση / up-skilling της τεχνικής ομάδας του κάθε οργανισμού, free migration εργαλεία για τη μετάβαση, επίσημο support από τη Microsoft και τέλος, guidance από έναν εξειδικευμένο και πιστοποιημένο συνεργάτη, όπως είναι η Office Line».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

digital transformation-texnologia
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Γαλατσίου

Τα νέα σημεία δωρεάν πρόσβασης Wi-Fi προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα, τα οποία βρίσκονται από το 2020 σε δημόσιους χώρους και συγκεκριμένα στις πλατείες Μανώλη Γλέζου (Ελευθερίας), Βασίλη Ζαφειράκη (Ανδριτσαίνης), Νικηφόρου Μανδηλαρά.
digital skills-ekpaideusi
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι μισοί εργαζόμενοι θα χρειαστούν αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας και οι αλλαγές που θα υπάρξουν μέσω των νέων τεχνολογιών και ψηφιακών μέσων θα κάνει απαραίτητο για τους εργαζόμενους στην Ευρώπη την ανάγκη για αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ουκρανία κατηγορεί την Ρωσία για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις

Αργά την Παρασκευή το Κίεβο ανακοίνωσε ότι διαθέτει κάποιες «προκαταρκτικές ενδείξεις» που υποδηλώνουν μια πιθανή εμπλοκή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη μαζική κυβερνοεπίθεση.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κυβερνοεπιθέσεις με λεία 400 εκατ. δολαρίων πραγματοποίησε η Β. Κορέα

Σύμφωνα με έκθεση της Chainanalysis, αρκετές από τις επιθέσεις του 2021 πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα χάκερ Lazarus Group που φέρεται να ελέγχεται από το κεντρικό γραφείο αντικατασκοπείας της Βόρειας Κορέας.