ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Petrelaio, Oil, Brent, WTI
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ και Motor Oil τα πραγματικά υπερκέρδη στην ενέργεια

Ανακοίνωσαν αθροιστικά προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 874 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο, από 72 εκατ. ευρώ το περσινό διάστημα. Τα περιθώρια διύλισης βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά, όπως και οι τιμές για τα παράγωγα προϊόντα του πετρελαίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κ. Φουλίδης: Η Alpha Bank συνεχώς παρούσα στο χώρο της ενέργειας

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Corporate Finance, η Τράπεζά μέσα από την καταλυτική συμβολή της σε μεγάλα έργα εξαγορών και συγχωνεύσεων, συντελεί στη διαμόρφωση ενός νέου ενεργειακού οικοσυστήματος στην Ελλάδα.
ELPE
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η δικαίωση του μακαρίτη, η χαμηλή πτήση των ΕΛΠΕ και τα ψυχολογικά της ΝΔ

Η προφητεία για τη διακοπή αερίου από τον Β. Πούτιν, οι νεοδημοκρατικές πιέσεις στον Κ. Μητσοτάκη, η καταιγίδα στα ομόλογα και η υστέρηση της μετοχής των ΕΛΠΕ παρά τα σούπερ κέρδη και μερίσματα.
ELPE- Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Alpha Bank χρηματοδοτεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΕΛΠΕ

Η επένδυση εντάσσεται στον πυλώνα «Ψηφιακή Μετάβαση» του «Ελλάδα 2.0» και η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 33,4 εκατ. ευρώ, διάρκειας 15 ετών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ: Εξαγορά αιολικών πάρκων 55,2 MW έναντι 90 εκατ. ευρώ στην Μάνη

Πρόκειται για την εξαγορά από τους ομίλους Κοπελούζου και Διεθνής Κατασκευαστική, τεσσάρων αιολικών πάρκων που διαθέτουν συνολικά 24 ανεμογεννήτριες στην περιοχή της ανατολικής Μάνης.
ELPE-Aegean-Skrekas-Karamanlis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ και Aegean βάζουν την Ελλάδα στον χάρτη των πράσινων μεταφορών

Με τη συμφωνία αυτή, οι δυο οργανισμοί ανοίγουν τον δρόμο για την έγκαιρη προσαρμογή της χώρας μας στους στόχους της επικείμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας για υποχρεωτική χρήση SAF 2% το 2025.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικά διυλιστήρια: Σταματήσαμε να εισάγουμε ρωσικό αργό πριν το εμπάργκο

Περιορισμένη - σύμφωνα με τους απολογισμούς των ελληνικών διυλιστηρίων και το 2021 - ήταν και η συμμετοχή της Ρωσίας στο «καλάθι» των εξαγωγών πετρελαιοειδών προϊόντων από την Ελλάδα.