ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο κ. Κωνσταντίνος Φουλίδης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Corporate Finance της Alpha Bank. Φωτο: Alpha Bank

Κ. Φουλίδης: Η Alpha Bank συνεχώς παρούσα στο χώρο της ενέργειας

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Corporate Finance, η Τράπεζά μέσα από την καταλυτική συμβολή της σε μεγάλα έργα εξαγορών και συγχωνεύσεων, συντελεί στη διαμόρφωση ενός νέου ενεργειακού οικοσυστήματος στην Ελλάδα.

H Alpha Bank ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Ελληνικά Πετρέλαια Συμμετοχών Α.Ε. (ΕΛΠΕ) στην πώληση του ποσοστού της στη ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., μία από τις σημαντικότερες συναλλαγές στον τομέα της ενέργειας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το οικονομικό κλείσιμο της από κοινού πώλησης του 100% των μετοχών της ΔΕΠΑ Υποδομών από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) (65% συμμετοχή στο κεφάλαιο) και την ΕΛΠΕ (35% συμμετοχή), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία, που ανέδειξε την ιταλική Italgas SpA ως προτιμητέο επενδυτή, με τίμημα ύψους 733 εκατ. Το τίμημα αυτό αντιστοιχεί σε μία αποτίμηση, η οποία ανήλθε στο 135% της ρυθμιζόμενης περιουσιακής βάσης, εκ των μεγαλύτερων που έχουν καταγραφεί σε παρόμοιες συναλλαγές.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΠΑ Υποδομών A.E. συστάθηκε τον Απρίλιο του 2020, σε συνέχεια της διάσπασης του κλάδου υποδομών της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ), με αποστολή την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης σε όλη την Ελλάδα. Η επιτυχής ολοκλήρωση της συναλλαγής συμβάλλει στη βελτίωση της θέσης της χώρας στον διεθνή επενδυτικό χάρτη, ενισχύοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Φουλίδης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Corporate Finance της Alpha Bank δήλωσε σχετικά:

«Για μία ακόμα φορά η Τράπεζά μας, μέσα από την καταλυτική συμβολή της σε μεγάλα έργα εξαγορών και συγχωνεύσεων, συντελεί στη διαμόρφωση ενός νέου ενεργειακού οικοσυστήματος στην Ελλάδα – πάντα, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το Στρατηγικό μας Σχέδιο “Project Tomorrow”, για την ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών της εθνικής οικονομίας. Η Alpha Bank, συνεχώς παρούσα στο χώρο της ενέργειας, συμβάλλει στην εξέλιξη του κλάδου εναλλακτικών και καθαρών πηγών ενέργειας που θέτουν τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη και
βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας»
.

Δυναμικό «παρών» στις σημαντικότερες συναλλαγές στον χώρο του φυσικού αερίου Με την καθοριστική συμβολή της στην επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών, η Alpha Bank επιβεβαιώνει την ενεργή συμμετοχή της σε όλες τις μεγάλες συναλλαγές στον χώρο του φυσικού αερίου κατά την τελευταία πενταετία, σε συνέχεια της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΣΦΑ (2018)
αλλά και των συναλλαγών της ΔΕΠΑ με τις Shell BV και ΕΝΙ Gas e Luce, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των συμμετοχών της στις θυγατρικές της εταιρείες (2018).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ELPE- Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Alpha Bank χρηματοδοτεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΕΛΠΕ

Η επένδυση εντάσσεται στον πυλώνα «Ψηφιακή Μετάβαση» του «Ελλάδα 2.0» και η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 33,4 εκατ. ευρώ, διάρκειας 15 ετών.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Σύσταση buy από τη Deutsche Bank με τιμή στόχο τα 1,55 ευρώ

Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, η Alpha Bank αποτελεί την καλύτερη μεσοπρόθεσμη επιλογή από τις ελληνικές τράπεζες όσον αφορά στην αναλογία κινδύνου/ανταμοιβής, εκτιμώντας ότι η απόδοση ιδίων κεφαλαίων θα βελτιωθεί σημαντικά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: 300 νέες θέσεις εργασίας το 2022 κυρίως στην τεχνολογία

Η Chief Human Resources Officer της Alpha Bank Φραγκίσκη Μελίσσα σημείωσε πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας που εντάσσει στις λειτουργίες της τεχνολογίες αιχμής και τεχνητής νοημοσύνης.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον επαναπατρισμό ταλαντούχων εργαζομένων στοχεύει η Alpha Bank

Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Ελβετία, το Λουξεμβούργο, η Γερμανία και οι ΗΠΑ, αποφασίζουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να ενταχθούν στην Αlpha Bank.