ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ΕΛΠΕ
Φώτο: ΕΛΠΕ

ΕΛΠΕ: Αρχίζει αύριο η γενική συντήρηση του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΠΠΠ Α.Ε. διαβεβαιώνει τους κατοίκους της περιοχής ότι τηρούνται στο ακέραιο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και προστασίας, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 

Αρχίζουν αύριο, Σάββατο και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Νοεμβρίου οι εργασίες γενικής συντήρησης του εργοστασίου πολυπροπυλενίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΠΠΠ Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη. Όπως διευκρινίζει η εταιρεία, κατά τη διάρκεια της σταδιακής παύσης λειτουργίας των μονάδων τις επόμενες ημέρες, ενδέχεται να παρατηρηθούν αυξημένες εκτονώσεις στον πυρσό του εργοστασίου. Πρόκειται, διαβεβαιώνει, για συνήθη διαδικασία, η οποία προβλέπεται από τον σχεδιασμό των εγκαταστάσεων και είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τις Βέλτιστες Πρακτικές Ασφάλειας και Προστασίας Περιβάλλοντος, που τηρούνται διεθνώς σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΠΠΠ Α.Ε. διαβεβαιώνει τους κατοίκους της περιοχής ότι τηρούνται στο ακέραιο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και προστασίας, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, όπως συμβαίνει καθημερινά στη λειτουργία των διυλιστηρίων της. Παράλληλα, έχουν ενημερωθεί πλήρως οι αρμόδιες Αρχές, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες. Πρωταρχική μέριμνα της Εταιρείας είναι να διασφαλίζει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη συνολική ασφάλεια του προσωπικού, των εργαζομένων της, αλλά και της τοπικής κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον. Νεότερη ενημέρωση θα υπάρξει με την ολοκλήρωση της επαναλειτουργίας των μονάδων, σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε βλάστηση στον Αξιό, κοντά στην Ελεούσα Χαλκηδόνας

Πυρκαγιά ξέσπασε σε παραποτάμια βλάστηση του Αξιού, στην Ελεούσα Χαλκηδόνος. Σε εξέλιξη είναι κατάσβεση από 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΤΕΕ αποχαιρετά τον Νίκο Ταγαρά, σημαντικό μηχανικό και πολιτικό

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν με θλίψη τον Νίκο Ταγαρά, πολιτικό μηχανικό και υφυπουργό, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Μάχιμος μηχανικός και ουσιαστικός πολιτικός.
Αρκούδα σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Επανένταξη νεαρής αρκούδας στη φύση μετά από διάσωση

Η νεαρή αρκούδα Κίρκη, που διασώθηκε σοβαρά τραυματισμένη το 2025, επέστρεψε στη φύση μετά από φροντίδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Με ειδικό κολάρο, παρακολουθούνται οι κινήσεις της, δείχνοντας ενθαρρυντική προσαρμογή.
Φωτιά σε βιομηχανία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά ξέσπασε σε προαύλιο επιχείρησης στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Φωτιά σε αυλή επιχείρησης στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης καίει ξερά χόρτα κι απορρίμματα. Ενημερώθηκε η πυροσβεστική λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ενώ στο σημείο βρίσκονται 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα.
Πλαστικές σακούλες σκουπιδιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλαστική σακούλα: Δεύτερο χειρότερο απόβλητο μετά τα χημικά στη Θεσσαλονίκη

Η πλαστική σακούλα των σούπερ μάρκετ θεωρείται από τα πιο δύσκολα απορρίμματα, αφού ανακτάται ελάχιστα και δεν ανακυκλώνεται λόγω χαμηλής ποιότητας. Ο ΦΟΔΣΑ καλεί σε καινοτόμες λύσεις για τη διαχείρισή της μέσω διαγωνισμού.