ΓΔ: 865.07 -0.23% Τζίρος: 17.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:07:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Petr Baron-TBI Bank
Πηγή: TBI Bank

Η fintech τράπεζα TBI Bank εισέρχεται στην ελληνική αγορά

Η TBI αυτή τη στιγμή προσφέρει τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα της σε εμπορικά καταστήματα και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τους πελάτες της στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Η TBI Bank, που ηγείται στο inclusive banking και την αγορά του «Αγόρασε Τώρα- Πλήρωσε Αργότερα» (Buy now, Pay later, BNPL), έρχεται και στην ελληνική τραπεζική αγορά, με αδειοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδος.  

Η TBI Bank είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τράπεζες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με ισχυρή παρουσία στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Τα τελευταία 20 χρόνια η τράπεζα ανέπτυξε στην περιοχή ένα μοναδικό know-how στον τομέα του “phygital” (φυσική και ψηφιακή παρουσία). Παράλληλα, με τη δημιουργία καταστημάτων, αλλά και online παρουσίας της τράπεζας επωφελούνται τόσο οι συνεργάτες στον εμπορικό τομέα, όσο και οι τελικοί πελάτες/καταναλωτές. 

Τι μπορούν να περιμένουν οι Έλληνες πελάτες

Με την αρχή του νέου έτους, πελάτες και έμποροι στην Ελλάδα θα μπορούν να επωφεληθούν από τις καινοτόμες και πλήρως ψηφιακές λύσεις της TBI. Σαν πρώτο βήμα, η τράπεζα θα προσφέρει μια πλήρη γκάμα από BNPL προϊόντα τόσο σε online, όσο και σε καταστήματα αλλά και σε omnichannel περιβάλλον, με απόλυτη διαφάνεια, ώστε να συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων των εμπόρων και να επεκτείνει χρονικά την αποπληρωμή στις αγορές των καταναλωτών.  

Μέσα στο 2022, η τράπεζα θα παρουσιάσει και τα γενικά προγράμματα δανειοδότησής της αλλά και την καινοτόμα κάρτα ΝΕΟΝ. Αυτά τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα στους Έλληνες πελάτες online, μέσα από την εφαρμογή της TBI στο κινητό, την ιστοσελίδα της αλλά και τηλεφωνικά  μέσω της Γραμμής Εξυπηρέτησης Πελατών. 

Ποια είναι η TBI Bank

Η TBI Bank αυτή τη στιγμή προσφέρει τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα της σε εμπορικά καταστήματα και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τους πελάτες της στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Επιπλέον, η TBI χωρίς φυσική παρουσία βρίσκεται και σε 5 άλλες ευρωπαϊκές αγορές: τη Γερμανία, Πολωνία, Λιθουανία, Δανία και Σουηδία. Ως inclusive lender αλλά και ισχυρός παίκτης στο ψηφιακό τοπίο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η TBI διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο εμπόρων συνεργατών, της τάξεως των 13.000 τόσο online όσο και σε φυσικά καταστήματα. Διαθέτει δε, ένα αρκετά ισχυρό πελατολόγιο αποτελούμενο από 2.000.000 άτομα. Επί σειρά ετών, η TBI βρίσκεται ανάμεσα στις πιο κερδοφόρες και αποτελεσματικές τράπεζες στις χώρες που δραστηριοποιείται.

Ποια είναι η οργανωτική δομή της τράπεζας

«Η είσοδος στην ελληνική αγορά είναι μια φυσική εξέλιξη στην επέκτασή μας, εφ’ όσον ήδη έχουμε πετύχει με τις λύσεις πληρωμών για τον εμπορικό κόσμο στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η επιτυχία μας οφείλεται στις αξιόπιστες χρηματοδοτήσεις στους καταναλωτές, και δίνοντας στους συνεργάτες μας την ευκαιρία να αυξήσουν τις πωλήσεις τους», τόνισε ο Petr Baron, διευθύνων σύμβουλος της TBI.

Ο Κώστας Τοβίλ ηγείται της ομάδας της TBI στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν ειδικό στη συγκεκριμένη αγορά με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον τραπεζικό τομέα και το fintech σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία. «Θέλουμε να γίνουμε ο εναλλακτικός πάροχος πληρωμών στις επιλογές των Ελλήνων καταναλωτών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαχειριστούν τα χρήματά τους αδιάλειπτα και με διαφάνεια.», δήλωσε ο κ.Τοβίλ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνήγορος Καταναλωτή: Ο δεκάλογος για να αποφύγετε ηλεκτρονικές απάτες

Η ανεξάρτητη Αρχή αναφέρει σε ανακοίνωση της πως εξακολουθεί να γίνεται αποδέκτης πλήθους καταγγελιών καταναλωτών σχετικά με τη διενέργεια μη εγκεκριμένων/παράνομων ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών.
startups-Ellada-oikonomia
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνδέει τις startups με επενδυτές η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Μέσω της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, δίνεται η δυνατότητα σε επιλεγμένες επιχειρήσεις και φορείς να προβάλλουν τα ανταγωνιστικά στοιχεία τους και να προσεγγίσουν πιθανούς επενδυτές και συνεργάτες.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυξάνονται τα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης στην Ελλάδα

Μεγάλες διαστάσεις παίρνουν τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά παραπλάνησης πολιτών μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Πώς μπορούν να προστατευτούν οι πολίτες και πως να αναγνωρίζουν τις απειλές.
Digital Banking
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EY: Τα πλεονεκτήματα των τραπεζών έναντι των neobanks στο ψηφιακό μέλλον

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΥ, οι παραδοσιακές τράπεζες μπορούν να επωφεληθούν από την τάση των καταναλωτών προς τις super apps και αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία να επανασχεδιάσουν την στρατηγική τους για την προσέγγιση με τον πελάτη.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

FinQuest by Alpha Bank: ο διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας της Alpha Bank επιστρέφει

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον είναι άνω των 18 ετών, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως 25 Σεπτεμβρίου, καταθέτοντας την ιδέα ή εφαρμογή τους, μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού.