ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
cube rm-texnologia
Φώτο: Οι συνιδρυτές της Cube RM, Φίλιππος Κυτίνος, Κώστας Οικονομόπουλος και Γιώργος Μπορέτος

Άντλησε 7 εκατ. ευρώ από Marthon Venture και Runa Capital η RM Cube

Η πλατφόρμα που βοηθά τις επιχειρήσεις να υποβάλουν προσφορές και να κερδίσουν διαγωνισμούς παγκοσμίως, στοχεύει να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας της, θέλοντας να αυτοματοποιήσει περισσότερες διαδικασίες.

Η Cube RM που παρέχει μια αυτοματοποιημένη λύση για να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη διαδικασία υποβολής προσφορών σε διαγωνισμούς παγκοσμίως ανακοίνωσε πως άντλησε 7 εκατ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση ενός επενδυτικού κύκλου όπου συμμετείχαν η Runa Capital και ο υφιστάμενος επενδυτής Marathon Venture Capital.

Με τον νέο γύρο χρηματοδότησης η Cube RM των συνιδρυτών Κώστα Οικονομόπουλου, Γιώργου Μπορέτου και Φίλιππου Κυτίνου αναμένεται να επεκταθεί με σκοπό να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της, επίσης καλύπτοντας νέες αγορές και κατηγορίες έργων όπως χημικά προϊόντα, κατασκευαστικά έργα, και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Παράλληλα, πρόκειται να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας της, με στόχο να αυτοματοποιήσει περισσότερες διαδικασίες κατά την εύρεση, προετοιμασία και υποβολή προσφορών. Η εταιρεία, η οποία διατηρεί την πλειοψηφία των εργαζομένων της στην Ελλάδα, πρόκειται να μεγαλώσει την ομάδα της σημαντικά, προσλαμβάνοντας αριθμό στελεχών σε Ελλάδα, Ελβετία και απομακρυσμένα.

Η Cube RM παρέχει μια αυτοματοποιημένη λύση για να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη διαδικασία υποβολής προσφορών και στοχεύει κυρίως σε πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού, με στόχο να επεκταθεί σύντομα σε άλλες βιομηχανίες. Η πλατφόρμα της Cube RM χρησιμοποιείται ήδη από εταιρείες όπως η Boston Scientific, η Takeda, η Bavarian Nordic και άλλες εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα Fortune 500.

Η πλατφόρμα Cube RM διευκολύνει τις επιχειρήσεις στο να:

  • Ανακαλύψουν νέους διαγωνισμούς από διαδικτυακές πύλες παγκοσμίως
  • Αξιολογήσουν τους διαγωνισμούς με χρήση τεχνολογιών NLP (Natural Language Processing)
  • Προβλέψουν διαγωνισμούς προς δημοσίευση σε μελλοντικό χρόνο
  • Συγκεντρώσουν τους διαγωνισμούς ως ευκαιρίες στο Salesforce.com
  • Καθορίσουν τη βέλτιστη τιμή για να κερδίσουν χρησιμοποιώντας μοντέλα Machine Learning
  • Διευκολύνουν την προετοιμασία και την υποβολή της προσφοράς
  • Παρακολουθήσουν τον ανταγωνισμό και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό μεθόδων στατιστικής και οικονομικής θεωρίας, οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης (Machine Learning) της Cube RM επιτρέπουν στον πελάτη να αξιολογήσει και να προβλέψει την πιθανότητα να κερδίσει τον διαγωνισμό και προσφέρουν βέλτιστες προτάσεις για τον καθορισμό της τιμής προσφοράς, ακόμη και με περιορισμένα διαθέσιμα δεδομένα για τους ανταγωνιστές, κάτι που συνήθως συμβαίνει στην περίπτωση των διαγωνισμών. 

Η Cube RM συλλέγει εκατοντάδες χιλιάδες δημοσιεύσεις παγκοσμίως και χρησιμοποιεί προηγμένο σύστημα NLP για να ανακαλύψει πληροφορίες και να κατανοήσει ακόμη και μη δομημένα δεδομένα από τρέχοντες και προηγούμενους διαγωνισμούς. Δίνει έτσι την δυνατότητα στους πελάτες της να εξοικονομούν χιλιάδες ώρες εργασίας αναζητώντας ιστοσελίδες και έγγραφα για πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, αλλά και να διατηρούν μια δομημένη βάση δεδομένων και πληροφοριών για την αγορά και τον ανταγωνισμό τους.

Συνεργάζεται με τα online portals που περιλαμβάνουν διαγωνισμούς δημοσίου προς ανάθεση σε αγορές όπως Ευρώπη, ΗΠΑ και Λατινική Αμερική, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να ενημερώνονται για νέους διαγωνισμούς ανά τον κόσμο, σχετικούς με το αντικείμενο κάθε εταιρείας. Διαθέτει επίσης ένα οικοσύστημα συνεργατών πωλήσεων και system integration παγκοσμίως, παρέχοντας τη δυνατότητα παγκόσμιας εμβέλειας για πωλήσεις και προσφορά των λύσεων της. Η πλατφόρμα της Cube RM ενσωματώνεται στην πλατφόρμα Salesforce και είναι παγκοσμίως το μόνο λογισμικό διαχείρισης προσφορών στο Salesforce AppExchange.

«Δουλεύοντας στο παρελθόν με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού, ανακαλύψαμε ότι περίπου το 25% με 60% των εσόδων τους προέρχονται από έργα δημοσίου τομέα. Το ποσό αυτό είναι αρκετά σημαντικό καθώς το μέγεθος της αγοράς υπολογίζεται σε περισσότερο από ένα τρισεκατομμύρια δολάρια. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπήρχε κάποιο λογισμικό στην αγορά για να εντοπίζει τους σχετικούς διαγωνισμούς που αναρτώνται καθημερινά σε παγκόσμιο επίπεδο και να υποστηρίξει τις εταιρείες στην προετοιμασία της προσφοράς και την εύρεση της κατάλληλης τιμής για να κερδίσουν το διαγωνισμό με χρήση τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Κώστας Οικονομόπουλος, συνιδρυτής και Co-CEO της Cube RM.

Ο Γεώργιος Μπορέτος, συνιδρυτής και Co-CEO της Cube RM ανέφερε ότι «έχοντας εντοπίσει από νωρίς πόσο μεγάλη είναι η αγορά των διαγωνισμών ανάθεσης έργων και παράλληλα πόσο σημαντική είναι για μεγάλους οργανισμούς που προέρχονται από διάφορους τομείς, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την Cube RM για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να βελτιώσουν τις διαδικασίες τους που σχετίζονται με τους διαγωνισμούς δημοσίου και έτσι να αυξήσουν την αποδοτικότητα και τις πωλήσεις τους. Ο νέος γύρος χρηματοδότησης μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας να γίνουμε η κορυφαία πλατφόρμα διαχείρισης προσφορών για διαγωνισμούς δημοσίου παγκοσμίως, μέσα από καινοτόμα προϊόντα τεχνολογίας και γρήγορη εμπορική ανάπτυξη».

«Επενδύουμε από το 2011 σε εταιρείες λογισμικού που δραστηριοποιούνται σε ρυθμιζόμενες αγορές. Θεωρούμε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την αυτοματοποίηση των διαγωνισμών ανάθεσης έργων στον κλάδο της υγείας. Η πανδημία συνέβαλλε στην ανάδειξη της σημασίας του κλάδου, την αύξηση στους προϋπολογισμούς των οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, καθώς και την έλλειψη ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και τη γραφειοκρατία που υπάρχει σε μεγάλους οργανισμούς. Θεωρούμε πως υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες σε αυτή την αγορά και είμαστε ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε την Cube RM, ενώ αυτή συνεχίζει να καινοτομεί και να αυτοματοποιεί την εύρεση, προετοιμασία και υποβολή προσφορών», επεσήμανε από την πλευρά του ο Konstantin Vinogradov, εταίρος της Runa Capital.

Ο εταίρος της Marathon Venture Capital Γεώργιος Τζιραλής πρόσθεσε ότι «περισσότεροι από ένα εκατομμύριο διαγωνισμοί δημοσίου ανακοινώνονται κάθε χρόνο παγκοσμίως, με συνολική αξία που ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Η αυτοματοποίηση της αποτελεσματικής αναζήτησης και υποβολής σχετικών προσφορών είναι μία ανάγκη που έχει καταστεί περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Πιστεύουμε ότι η ομάδα της Cube RM πρόκειται να αφήσει το αποτύπωμά της στην αναδυόμενη αυτή αγορά, προς όφελος των συμμετεχόντων σε αυτήν αλλά και του δημοσίου συμφέροντος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ξεκινά το SymbIASIS για να συνδέσει ελληνικά νοσοκομεία με startup

Το έργο έρχεται να καλύψει την ανάγκη διασύνδεσης των νοσοκομείων με τις startups του τομέα υγείας, ώστε τα νοσοκομεία να εκσυγχρονιστούν και να μετασχηματιστούν ψηφιακά με μεθόδους καινοτομίας.
gizelis
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στρατηγική συνεργασία της Gizelis Robotics με τον όμιλο Παπαποστόλου

Η Gizelis Robotics ανήκει στις κορυφαίες 5 νεοσύστατες ρομποτικές εταιρίες του κόσμου για βιομηχανικές εφαρμογές, ενώ ο όμιλος Παπαστόλου επικεντρώνεται στον ιατρικό κλάδο διαθέτοντας ιατρικά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στις 13 Μαΐου το JA Greece βραβεύει την καλύτερη μαθητική «start up» 2022

Το JA Greece φέρνει στο πάρκο του ΚΠΙΣΝ τους μαθητές και τις μαθήτριες από την Κω, την Κρήτη, τη Μυτιλήνη, τη Φλώρινα, το Κιλκίς, τα Τρίκαλα, το Γεράκι Λακωνίας, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα για να διεκδικήσουν το πρώτο βραβείο.
startups-Ellada-oikonomia
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνδέει τις startups με επενδυτές η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Μέσω της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, δίνεται η δυνατότητα σε επιλεγμένες επιχειρήσεις και φορείς να προβάλλουν τα ανταγωνιστικά στοιχεία τους και να προσεγγίσουν πιθανούς επενδυτές και συνεργάτες.