ΓΔ: 779.68 -3.21% Τζίρος: 80.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ξεκινά το SymbIASIS για να συνδέσει ελληνικά νοσοκομεία με startup

Το έργο έρχεται να καλύψει την ανάγκη διασύνδεσης των νοσοκομείων με τις startups του τομέα υγείας, ώστε τα νοσοκομεία να εκσυγχρονιστούν και να μετασχηματιστούν ψηφιακά με μεθόδους καινοτομίας.

Πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του έργου SymbIASIS, το οποίο έχει ως στόχο να συνδέσει ελληνικά νοσοκομεία και νεοφυείς εταιρείες (startups) με σκοπό την ανάπτυξη ή τη βελτίωση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της υγείας, ώστε τελικά να προκύψουν πιο αποτελεσματικές τεχνολογικές λύσεις για τους ασθενείς και τον ευρύτερο τομέα της υγείας στη χώρα μας.

Το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα έργο, που υλοποιείται στο πλαίσιο του δικτύου EIT Health, συντονίζεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) σε συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Τα νοσοκομεία και οι κλινικές που συμμετέχουν στο έργο έως τώρα, είναι:

  • Α' Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική ΕΚΠΑ, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
  • Αγγειοχειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ, Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν»
  • Β' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική ΕΚΠΑ, Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν»
  • Γ' Χειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ, Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν»
  • Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου
  • Νοσοκομείο Υγεία
  • Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Στόχος του SymbIASIS είναι η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ νοσοκομείων και νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας, η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας, η δικτύωση και διερεύνηση συνεργασιών, ώστε να αναπτυχθούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Κατά τη διάρκεια του έργου θα γίνει χαρτογράφηση των αναγκών και της εξειδίκευσης των νοσοκομείων και των νεοφυών επιχειρήσεων.

Το έργο έρχεται να καλύψει την ανάγκη διασύνδεσης των νοσοκομείων με τις startups του τομέα υγείας, ώστε τα νοσοκομεία να εκσυγχρονιστούν και να μετασχηματιστούν ψηφιακά με μεθόδους καινοτομίας, ενώ παράλληλα οι Startups να δοκιμάσουν τις τεχνολογικές τους λύσεις σε πραγματικό περιβάλλον με πιλοτικές ή προ-πιλοτικές δοκιμές.

Το EIT Health είναι ένα δίκτυο επιχειρήσεων και οργανισμών για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελείται από 150 εταίρους και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

gizelis
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στρατηγική συνεργασία της Gizelis Robotics με τον όμιλο Παπαποστόλου

Η Gizelis Robotics ανήκει στις κορυφαίες 5 νεοσύστατες ρομποτικές εταιρίες του κόσμου για βιομηχανικές εφαρμογές, ενώ ο όμιλος Παπαστόλου επικεντρώνεται στον ιατρικό κλάδο διαθέτοντας ιατρικά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.
cube rm-texnologia
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Άντλησε 7 εκατ. ευρώ από Marthon Venture και Runa Capital η RM Cube

Η πλατφόρμα που βοηθά τις επιχειρήσεις να υποβάλουν προσφορές και να κερδίσουν διαγωνισμούς παγκοσμίως, στοχεύει να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας της, θέλοντας να αυτοματοποιήσει περισσότερες διαδικασίες.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στις 13 Μαΐου το JA Greece βραβεύει την καλύτερη μαθητική «start up» 2022

Το JA Greece φέρνει στο πάρκο του ΚΠΙΣΝ τους μαθητές και τις μαθήτριες από την Κω, την Κρήτη, τη Μυτιλήνη, τη Φλώρινα, το Κιλκίς, τα Τρίκαλα, το Γεράκι Λακωνίας, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα για να διεκδικήσουν το πρώτο βραβείο.