ΓΔ: 779.68 -3.21% Τζίρος: 80.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kainotomia, innovation
Φώτο: Shutterstock

Συνέδριο με θέμα την καινοτομία των επιχειρήσεων στην Βόρεια Ελλάδα

Στην ημερίδα θα απαντηθούν μεταξύ άλλων ερωτήματα όπως: Tι σημαίνει καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει;

Το πρώτο δια ζώσης διήμερο Συνέδριο «Η Καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 3.0» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου και το  Σάββατο 28 Μαΐου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στις 10:30 π.μ.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται για τρίτη χρονιά από το  πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ΟΚ!Τhess, το Τecs Capital, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Endeavor Greece, το Uni.fund, το Metavallon και την Bayer Ηellas.

Στην ημερίδα θα απαντηθούν ερωτήματα όπως: Tι σημαίνει καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποιες οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα; Στόχος του συνεδρίου είναι να καταγραφεί η εξέλιξη της καινοτομίας στη Βόρεια Ελλάδα μέσα στην περίοδο της πανδημίας και να διερευνηθούν οι προοπτικές για το νέο έτος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με 1.000 συμμετοχές από 65 χώρες ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η Nanotexnology 2022

Κατά τις φετινές εργασίες που θα διαρκέσουν ώς τις 9 Ιουλίου, το 85% των συμμετεχόντων είναι παρόντες με φυσική παρουσία, ενώ οι συμμετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη NANOTEXNOLOGYEXPO, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Mylonas, Ethniki Trapeza, ETE
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δέκα βραβεία από την Εθνική για την καινοτομία και την τεχνολογία

Η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει εδώ και 12 χρόνια να στηρίζει την καινοτομία και το πρόγραμμα NBG Business Seeds αποτελεί ένα ζωντανό και δυναμικό κανάλι εντοπισμού και ανάδειξης καινοτόμων εγχειρημάτων.
smart-cities
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο κρίσιμος ρόλος των πόλεων στην εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού

O Βαγγέλης Γκορίλας, Ηead of Public Sector της Vodafone Ελλάδας τόνισε πως τα δίκτυα 5G, το IoΤ (Intelligent of Thinks) και τα big data είναι μέρος των λύσεων στα προβλήματα που δημιουργούν στις πόλεις κλιματική αλλαγή, ενεργειακή κρίση και αστικοποίηση.
woman_ceo
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μόλις το 25% των θέσεων εργασίας στην τεχνολογία καλύπτουν οι γυναίκες

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Women in Tech Greece», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων πως είναι απαραίτητη η προβολή θετικών γυναικείων προτύπων που διακρίνονται στις τεχνολογίες ώστε να ενδυναμωθούν τα νέα κορίτσια και γυναίκες.
Prasini Anaptixi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

GreenTecLab: Τον Μάιο η ανάδειξη των 5 πιο πράσινων επιχειρηματικών ιδεών

Η πράσινη επιχειρηματικότητα βρέθηκε στο επίκεντρο του εκπαιδευτικού κύκλου του έργου που υλοποιήθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης.