ΓΔ: 917.14 0.19% Τζίρος: 19.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:36:14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
mask-tesla
Φώτο: Shutterstock

Ο Μασκ αναζητεί στοιχεία για τους πλασματικούς λογαριασμούς του Twitter

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρίας επειδή η Twitter τον παραπλάνησε. Κλήτευσε τον πρώην υπεύθυνο ασφαλείας της Twitter ζητώντας έγγραφα για τους πλασματικούς λογαριασμούς της πλατφόρμας.

Ο Έλον Μασκ κλήτευσε έναν πληροφοριοδότη της Twitter , ζητώντας έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με τις αδυναμίες που έχει η εταιρία τόσο σε ζητήματα πλασματικών χρηστών, αλλά και ασφάλειας, καθώς ο δισεκατομμυριούχος δίνει μάχη για να τερματίσει συμφωνία για την εξαγορά της Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, όπως έγινε γνωστό χθες από δικαστικά έγγραφα.

Ο Μασκ ζητάει πληροφορίες από τον πληροφοριοδότη Πέιτερ Ζάτκο κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο η Twitter καταμετράει τους πλασματικούς λογαριασμούς των χρηστών της πλατφόρμας. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρίας επειδή η Twitter τον παραπλάνησε, όπως και τις αρμόδιες αρχές, σχετικά με τον αληθινό αριθμό των πλασματικών λογαριασμών.

Επίσης, ο Μασκ ζήτησε έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με προσπάθειες που φέρονται να έγιναν για να αποκρύψουν αδυναμίες σε ζητήματα ασφάλειας, αναφορικά με τη συμμόρφωση με τη συμφωνία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου του 2011, αλλά και «την εμπλοκή της Twitter σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα». Ένας εκπρόσωπος της Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Ζάτκο είναι ένας διάσημος χάκερ που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο "Mudge," ενώ τερμάτισε τη θητεία του, ως υπεύθυνος ασφάλειας της Twitter προηγούμενα μέσα στη χρονιά. Ο ίδιος, ανέφερε σε σχετική δήλωσή του που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η εταιρία ισχυρίστηκε ψευδώς ότι διέθετε ένα οργανωμένο σχέδιο ασφάλειας.

Ένας δικηγόρος της Twitter δήλωσε σε μία δικαστική ακρόαση την προηγούμενη εβδομάδα ότι η προσοχή που δίνει ο Μασκ στους πλασματικούς λογαριασμούς ως ενός τρόπου τερματισμού της συμφωνίας εξαγοράς, είναι «νομικά μη σχετική» καθώς η Twitter πάντα έλεγε ότι η αναφορά πλασματικών λογαριασμών στηρίζεται μόνο σε εκτιμήσεις και όχι σε παρουσίαση δεδομένων που δρομολογεί δεσμεύσεις.

Οι δύο πλευρές έχουν καταθέσει αγωγές εκατέρωθεν, ενώ οδηγούνται σε μία πενθήμερη δίκη στις 17 Οκτωβρίου. Ο Μασκ επιθυμεί την έξοδό του από τη συμφωνία και η Twitter ζητάει από την προεδρεύουσα του δικαστηρίου του Ντέλαγουερ Καθαλίν ΜακΚόρμικ να διατάξει την εξαγορά της εταιρίας από τον Μασκ για το συμφωνημένο ποσό των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή. Η τιμή της μετοχή της Twitter μειώθηκε χθες κατά 1% στα 40,04 δολάρια στη Νέα Υόρκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε ποιους χρήστες του Twitter σκέφτεται να επιβάλλει χρεώσεις ο Μασκ

Ο δισεκατομμυριούχος έχει ανακοινώσει πως θέλει να ενισχύσει την πλατφόρμα του Twitter με νέες δυνατότητες ενώ έχει προτρέψει τους μεγαλύτερους επικριτές του να παραμείνουν στην πλατφόρμα.
Musk, Tesla, ilektrika autokinita
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μπήκε στην Twitter o Ε. Μασκ με 9,2%, «απογείωση» 26% για τη μετοχή

Η αγορά των μετοχών του κολοσσού των social media από τον επικεφαλής της Tesla έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους επενδυτές που θεωρούν ότι η κίνηση Μασκ μπορεί να οδηγήσει σε κάτι μεγαλύτερο. Λίγο καιρό πριν ο Μασκ κατηγορούσε το Twitter για έλλειψη δημοκρατίας.