ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Texniti-Noimosynh
Φωτο: Shutterstock

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη θα βοηθήσει στη βιομηχανία και τις κατασκευές

Η Συμμαχία θα επωφεληθεί από τα τοπικά δίκτυα και την πείρα και τη γνώση των γραφείων προώθησης επενδύσεων και τεχνολογίας της UNIDO, τα οποία παρέχουν υποστήριξη σε ΜμΕ παγκοσμίως.

Παγκόσμια Συμμαχία για την Τεχνητή Νοημοσύνη, στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών, ανακοίνωσαν ότι θεσπίζουν η UNIDO και η Huawei, στο Διεθνές Συνέδριο για την Tεχνητή Nοημοσύνη στη Σαγκάη

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο έκτο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη (WAIC) που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στη Σαγκάη της Κίνας, η Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιομηχανική Ανάπτυξη (UNIDO), μαζί με τη Huawei και άλλους εταίρους, εγκαινίασαν επίσημα την «Παγκόσμια Συμμαχία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στους τομείς της Βιομηχανίας και των Κατασκευών» (AIM Global).

Με επικεφαλής την UNIDO, η AIM Global θα προωθήσει τη σύμπραξη μεταξύ εταίρων από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για την προώθηση τόσο της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), όσο και της ανάπτυξης της καινοτομίας της στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών.

Η Συμμαχία θα επωφεληθεί από τα τοπικά δίκτυα και την πείρα και τη γνώση των γραφείων προώθησης επενδύσεων και τεχνολογίας της UNIDO, τα οποία παρέχουν υποστήριξη σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) παγκοσμίως. Η επακόλουθη βαθύτερη κατανόηση των πραγματικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ σε διατομεακό επίπεδο θα ενισχύσει τη στρατηγική της AIM Global προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο αντίκτυπός της. Η UNIDO αναλαμβάνει τη δέσμευση να στηρίξει τις καινοτόμες προσπάθειες για βελτίωση της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Huawei θα υποστηρίξει ενεργά την AIM Global με μελέτες συγκεκριμένων περιπτώσεων με αντικείμενο την εφαρμογή τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης στη βιομηχανία, με πληροφορίες που προκύπτουν από τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης που διεξάγει, καθώς και με τη διάθεση του παγκόσμιου δικτύου εμπειρογνωμόνων της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Artificial Intelligence, Texniti Noimosini
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι Ευρωπαίοι πέρασαν 175 ώρες χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη το 2023

Οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι χρησιμοποιούν τα εργαλεία αυτά περισσότερες ώρες από ό,τι οι Αμερικανοί (93 ώρες ή 11 ημέρες εργασίας), αλλά δεν ... πλησιάζουν καν τους Ινδούς που τα χρησιμοποιούν 241 ώρες κατά μέσο όρο.