ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπλοκάρουν τα δικαστήρια πλειστηριασμούς από εταιρείες διαχείρισης δανείων

Νομικό πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις τιτλοποιήσεις οδηγεί σε αποφάσεις για «πάγωμα» πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για «κόκκινα» δάνεια που έχουν τιτλοποιηθεί. Τι λένε οι εταιρείες διαχείρισης δανείων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Καραμούζη, Λασκαρίδη και Ισραηλινούς τα «κόκκινα» δάνεια 63 ξενοδοχείων

Ολοκληρώθηκε από την Intrum η διαδικασία επιλογής προτιμητέου επενδυτή για την τιτλοποίηση Tethys, που συγκεντρώνει δάνεια μονάδων του ξενοδοχειακού κλάδου ονομαστικής αξίας 260 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί θα αλλάξουν πάλι χέρια «κόκκινα» δάνεια αρκετών δισ. ευρώ

Πακέτα δανείων που έχουν τιτλοποιηθεί με το σχέδιο «Ηρακλής» ετοιμάζονται για πώληση, καθώς η εκτίναξη του πληθωρισμού δυσκολεύει την επίτευξη των αρχικών εισπρακτικών στόχων. Ποιες συναλλαγές αναμένονται άμεσα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποίηση Χαρδούβελη για κινδύνους από τον αναβαλλόμενο φόρο

Ο κίνδυνος να εκδώσουν μετοχές οι τράπεζες αν έχουν ζημιές από τις μεγάλες τιτλοποιήσεις αποτελεί παράγοντα επιβράδυνσης της εξυγίανσης χαρτοφυλακίων, τονίζει ο Γκ. Χαρδούβελης, εισηγητής του νόμου για το DTC.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρέχουν οι τράπεζες για τιτλοποιήσεις παρά την εκκρεμότητα με τον «Ηρακλή»

Eurobank και Alpha Bank προωθούν με γοργούς ρυθμούς τα σχέδια «Cairo» και «Galaxy», παρότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει σε οριστική συμφωνία με την ΕΚΤ για την εποπτική μεταχείριση των τιτλοποιήσεων.
bad_loans_letters
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τιτλοποιήσεις 22,5 δισ. ευρώ έτοιμες για τον «Ηρακλή»

Τα σχέδιά τους για μεγάλες τιτλοποιήσεις ανακοίνωσαν οι διοικήσεις των Alpha, Eurobank και Πειραιώς, ενώ η Εθνική κράτησε «κλειστά χαρτιά». Ποιες είναι οι συναλλαγές που θα «τρέξουν» τους επόμενους μήνες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλύτερα «κούρεμα» δανείων παρά μαζικοί πλειστηριασμοί

Η ελληνική αγορά ακινήτων και το τραπεζικό σύστημα δεν αντέχουν ρευστοποιήσεις ενεχύρων σε μεγάλη κλίμακα, προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Scope. Προτείνει γενναίες αναδιαρθρώσεις ακόμη και με μερική διαγραφή χρέους.